Radio-apps: Sky Radio, Classic FM, Radio Veronica en TMF Hitradio

Vier nieuwe Nederlandse radiostations in de app store, waarbij je extra informatie kunt krijgen zoals de playlist of podcasts van het station kunt downloaden.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

iphone-and-internet-radioVandaag zijn er vier nieuwe Nederlandse radio apps in de App Store verschenen. Het gaat om Sky Radio, Classic FM, Radio Veronica en TMF Hitradio. Ze zijn alle vier van de hand van BluMedialab.com, eerder al verantwoordelijk voor een aantal andere radio apps waaronder StreamItAll radio. Vanuit de applicaties is allerlei extra info beschikbaar zoals de playlist of het laatste popnieuws. Ook kun je links vinden naar verschillende podcasts en is het mogelijk om de radiostations op de achtergrond af te laten spelen.

Alle vier de applicaties zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd. Wanneer je het radiostation opstart begint het automatisch met het afspelen ervan. Bij Sky Radio en Radio Veronica kun je nog kiezen uit een aantal andere streams waaronder een 90’s station (Veronica) of bijvoorbeeld Summerhits (Sky). Nadat het station gestart is kom je in een speciale mobiele webpagina terecht, van waaruit je allerlei extra informatie kunt opzoeken.

Het huidige nummer wordt getoond en via het menu kun je bijvoorbeeld de hele playlist bekijken van het station. Ook kun je hier (pop)nieuws opzoeken of meedoen aan een prijsvraag. Verder kun je links vinden naar de podcasts van de verschillende programma’s van het betreffende station.

De radiostations zijn zowel over 3G/WiFi als gprs te beluisteren, je kunt de kwaliteit zelf rechtsonder in het scherm selecteren. Via een omweg is het ook mogelijk om het radiostation op de achtergrond te beluisteren. Wanneer je op Background drukt, sluit de applicatie af en wordt de stream gestart in safari. Wanneer je daarna op de home-knop drukt blijft het radiostation spelen op de achtergrond.

Alle vier de applicaties zijn vooral leuk als je echt een fan bent van het betreffende radiostation. Via een website als Nederland.fm kun je deze stations al langer streaming (en dus ook op de achtergrond) beluisteren. Wanneer je echter meer info wilt, zoals bijvoorbeeld het bekijken van de playlist, kunnen deze applicaties een leuke aanvulling zijn.

De radiostations zijn allen gratis te downloaden in de App Store:
Sky Radio
Classic FM
Radio Veronica
TMF Hitradio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 10:23
Categorieën Muziek, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.