Nieuwe applicatie Bus: check alle bustijden in delen van Nederland

Met Bus kun je alle bustijden in heel Nederland bekijken op je iPhone. Ook zie je de verschillende haltes van Arriva, Connexxion, Hermes, Novio, Qbuzz en Twents.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

BusNa de applicatie Trein, waarmee je het spoorboekje van de NS op je iPhone kan inzien, is er nu een soortgelijke applicatie voor de bustijden. De applicatie heet Bus – hoe kan het ook anders? Het is gemaakt door de ontwikkelaars van Wasabi Apps. Met Bus neem je alle busboekjes van heel Nederland in je broekzak overal mee naar toe.

We hebben de titel aangepast, omdat Bus lang niet in heel Nederland de buslijnen bevat. Zo ontbreken de busmaatschappijen in de grote steden, zoals GVB in Amsterdam en RET in Rotterdam.

Bus geeft je informatie over alle bustijden van ruim 2500 lijnen en meer dan 17000 haltes. Bus is te gebruiken zonder internetverbinding, dus ook geschikt voor bezitters van een iPod Touch. Het heeft een bushalte overzicht met alle vertrekkende bussen, inclusief tijdindicatoren, een handige interface voor het bekijken van de tabel met alle tijden van een buslijn en je kunt makkelijk browsen door provincies, plaatsnamen, haltes, busmaatschappijen en buslijnen.

Bus ondersteunt verder de knip- en plakfunctie van OS 3.0 zodat je bustijden bijvoorbeeld ook in een mailtje kunt plakken om aan iemand door te sturen. Verder heeft het een landscape-modus en kun je je meestgebruikte buslijnen opslaan in je favorieten. De busmaatschappijen die momenteel worden ondersteund zijn Arriva, Connexxion, Hermes, Novio, Qbuzz en Twents. De applicatie checkt ook op updates van bustijden of nieuwe buslijnen.

Overigens blijkt Wasabi Apps niet de enige ontwikkelaar die bezig is met een dergelijke applicatie. Ook onze iPhoneclub-vrienden Stephan Osseweijer en Paul van Dijk zijn bezig met een bus-applicatie, met daarin ook actuele informatie zoals vertragingen, omleidingen en ook locatiebepaling.

Bus is te koop voor 2,99 euro in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:58
Categorie
Reizen
66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.