NBC-app laat je volledige afleveringen kijken, ook in Nederland

De app van Amerikaanse televisiezender NTC laat je naar programma's kijken in Nederland. Recente afleveringen van tv-programma's zijn via de app te bekijken, maar zijn wel voorzien van reclames.

NBCDe app van Amerikaanse televisiezender NBC staat al enige tijd in de App Store, maar was voor ons Nederlanders nooit echt heel interessant. De mogelijkheid om programma’s op te zoeken en erachter te komen wanneer ze in Amerika op de buis komen, heeft doorgaans niet heel veel zin. Een update van de app verandert alles: het is nu namelijk ook mogelijk om de laatste afleveringen van actuele series te bekijken. Ja, ook in Nederland.

Om de originele NBC-zender op de Nederlandse televisie te bekijken heb je vaak een satelliet of een speciaal digitaal abonnement nodig. Op de gewone kabel komt de zender meestal niet voorbij. Af en toe kom je een wereldwijde variant van het kanaal tegen, maar daar houdt het op.

De app laat je kijken naar programma’s die op het moment worden uitgezonden in de Verenigde Staten. Bij iedere serie kun je gemiddeld vijf afleveringen terug kijken. Het gaat vaak wel om de laatste afleveringen: zo kun je de seizoensfinale van Community bekijken, wat de laatste aflevering is die daar is uitgezonden afgelopen voorjaar.

Je kunt programma’s niet bekijken zonder af en toe onderbroken te worden door reclames. Voordat series beginnen word je al begroet met een videoreclame die je moet afkijken, gevolgd door reclame-onderbrekingen tussen de aflevering door. Reken er op ongeveer net zoveel advertenties te zien als bij een gewone televisie-uitzending.

Er zijn meer apps waarmee je naar Amerikaanse programma’s kunt kijken, maar die zijn meestal niet bruikbaar voor Nederlandse iPad-bezitters. Zo schermt Hulu, de populairste streaming-app in Amerika, zichzelf af van alle niet-Amerikaanse ip-adressen. Wanneer je NBC-series vanaf de zender zijn site probeert terug te kijken, word je ook begroet met de melding dat dit niet in jouw regio kan. Of de internationale ondersteuning van de app een foutje of een bewuste keuze is, wordt niet duidelijk gemaakt.

Niet genoeg aan alleen afleveringen van NBC? Eerder maakten we nog een overzicht van zeven apps waarmee je de televisie kunt vervangen.

Downloaden: NBC voor iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 11:29
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.