5-jarige jongen publiceert boek voor de iPad

Een 5-jarige jongen heeft samen met zijn moeder een boek voor de iPad gemaakt en uitgegeven in de iBookstore. In het boek vertelt de jongen over zijn visavonturen bij de rivier.

Kinderboek ipad Little FishMet apps zoals iBooks Author wordt het steeds makkelijker om een boek voor de iPad te maken en uit te geven. Dit merkte ook de ouders van de 5-jarige John Tambunan, die hun zoon een boek lieten maken met de iPad-app Book Creator. Een boek dat zonder heel veel gedoe vervolgens ingediend kon worden bij Apple en nu in de iBookstore te koop is.

John’s boek gaat over zijn belevenissen bij een rivier, waar hij een plastic beker gebruikt om een vis te vangen. Samen met zijn moeder combineerde hij foto’s, geluidsopnames en een paar simpele zinnetjes tot een digitaal boek met Book Creator, dat vervolgens in de iBookstore uitgegeven kon worden. In het nawoord van het boek schrijft John’s moeder dat hij zijn volgende boek zonder hulp van zijn ouders wil maken.

Het is opmerkelijk hoe een kind met wat hulp van zijn moeder op de iPad een simpel boek kan maken, dat vervolgens wereldwijd door iedereen te downloaden is. Gezien het geen geld kost om een boek gratis in de iBookstore aan te bieden, hoeven ouders ook niet te betalen voor een iTunes Connect-account om de knipsels van hun kind te publiceren.

Downloaden: Little Fish (gratis, iBookstore)
Ook genoemd: Book Creator (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2012, 10:28
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.