TVGids.nl binnenkort op de iPad: sociaal tv-kijken op de bank

TVGids.nl gaat een iPad-versie van de tv-gids uitbrengen. Dit is een zapper, tv-gids en sociale mediagids, omdat je kunt zien wat mensen via Twitter zeggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tvgids.nl ipadTVGids.nl is de officiële televisiegids van de Nederlandse omroepen AVRO, KRO en NCRV. Er was al een iPhone-app en binnenkort komt daar een iPad-versie bij. Volgens onderstaand filmpje bestaat uit de app uit een zapper, tv-gids en sociale mediagids. Je kunt zien wat je vrienden aan het kijken zijn (dankzij Facebook Connect) en je kunt ook zien wat je eerder als favoriet hebt gemarkeerd. In de tv-gids zie je aan de hand van een oogje wat je zelf aan het kijken bent. Via een badge is te zien dat je vrienden naar een bepaald programma kijken, zodat je weet wat er op een bepaald moment hot is.


Bij het bekijken van details over en bepaald programma zijn links te zien naar de eventueel bestaande Hyves- en Twitter-pagina’s. Je kunt zien welke vrienden ook aan het kijken zijn en doorbladeren naar de hashtag op Twitter, om te kijken wat mensen van het programma vinden. In de app zijn reclames te zien, die zijn afgestemd op het programma dat je aan het kijken bent (in het filmpje is het een reclame van Axe-doucegel). Ontwikkelaar Picklefactory heeft gekozen voor een uitvoering met schuivende panelen.

De app is ingeleverd bij Apple en wacht nu op goedkeuring.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tipgever: Peter

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2010 om 12:56
Categorie
Amusement

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.