iPhone krijgt waarschijnlijk toch push e-mail via Exchange

Apple gaat mogelijk deze week aankondigen dat ze een licentie hebben genomen op Microsoft Exchange Activesync, waardoor push-mail ook mogelijk wordt op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een van de redenen waarom de iPhone voor de zakenwereld niet zo interessant is, is dat er geen ondersteuning voor push-mail op zit. Maar volgens Mary Jo Foley van ZDNet gaat dat veranderen. Apple heeft namelijk een licentie genomen op het Exchange ActiveSync-protocol van aartsrivaal Microsoft.

Met Microsoft Exchange is het mogelijk om e-mail direct naar mobiele apparaten door te sturen, zodra ze binnenkomen op de mailserver. Dit wordt push e-mail genoemd en het is een van de redenen waarom de BlackBerry zo populair is. Andere smartphones zoals die met Windows Mobile, PalmOS en Nokia S60 ondersteunen al push e-mail van Microsoft Exchange en volgens Foley is de iPhone de volgende kandidaat in het rijtje. Ze kan geen bronnen noemen, maar beweert dat Apple deze week nog zal aankondigen dat het een licentie heeft genomen op Exchange ActiveSync. Daardoor wordt het ook mogelijk om op afstand andere gegevens te synchroniseren, zoals afspraken en adressen. Niets staat dan nog een zakelijk succes voor de iPhone nog in de weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:11
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.