Routes in GPX-formaat importeren en exporteren met Trails

Trails is een nieuwe applicatie waarmee je routes in het populaire GPX-formaat kunt importeren én exporteren. Daarmee kun je routes van externe websites inlezen en afgelegde routes met anderen uitwisselen via onder andere Google Earth.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

TrailsTrails is de eerste en voorlopig ook de enige GPS-applicatie waarmee je tracks kunt importeren, exporteren én vastleggen. De applicatie ondersteunt het populaire GPX-formaat, zodat je bijvoorbeeld een wandel- of hardlooproute van Everytrail.com of MapMyRun.com kunt downloaden om deze te volgen. Het houdt ook in dat je de afgelegde routes kunt delen met anderen via bijvoorbeeld Google Earth. En Trails is ook nog eens handig tijdens de vakantie, want in tegenstelling tot veel andere track-applicaties is er tijdens het vastleggen van de route geen internetverbinding nodig.

Als je tijdens het wandelen of rondrijden een kaart wil zien heb je vanzelfsprekend wel een internetverbinding nodig, maar voor het tracken zelf niet. Je kunt de afgelegde route op een topografische kaart laten afbeelden. Trails registreert ook de hoogte zodat je deze in een grafiek kunt aflezen. Onderweg kun je waypoints registreren voor meerdere tracks. Voor outdoor-navigatieliefhebbers klinkt Trails als een mooie aanvulling op de tracking-applicaties die er al zijn.

Installeren: Trails (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:11
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.