Final Run: racen en overleven in nieuwe Nederlandse iPad-game

Final Run is een Nederlands racespel voor de iPad, iPhone en iPod touch waarin je vuurgevechten houdt tegen andere racers. Je ontdekt 19 open werelden, vermoordt zombies en ontwijkt landmijnen terwijl je een dokter redt.

Final Run iPad screenshotZes auto’s die wel tegen een stootje kunnen, zes verschillende wapens om jezelf mee in veiligheid te stellen en negentien open gebieden om te ontdekken en verkennen. Het zijn de cijfers een nieuwe 3D-game voor de iPhone van de Nederlandse studio Rotor Games. Final Run combineert racen met schieten en laat je het opnemen tegen zombies, landmijnen en andere bewapende auto’s. Het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin geen groene boom meer is te zien. Alles is er dor en vernietigd.


In het spel ben je Kurt Boltares, een rijder die zichzelf in de Grey Zone bevindt. Dat is de zone die het besmettingsgebied in toom moet houden, maar niemand is er zijn leven veilig. Zeker Boltares niet, die er is om de dokter Shizu Lee te beschermen. Door orders van hun voormalig leider in de wind te slaan, nemen ze het daarom niet alleen op tegen zombies. Dat verklaart ook waarom je regelmatig in gevechten met andere auto’s terecht zult komen – en niet alleen ondoden overrijdt. Rotor Games, afkomstig uit Egmond aan den Hoef, heeft zelfs een professioneel tekstschrijver onder de arm genomen om het verhaal uit te werken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kan verschillende besturingen instellen voor Final Run. Standaard speelt het met twee richtingspijlen aan de linker kant van het scherm en rechts onder andere de prominente knoppen om gas te geven en te schieten. Het spel ondersteunt zelfs de iCade-arcadekast, waardoor je het ook met fysieke knoppen op de iPad kan spelen. Verder benadrukt de ontwikkelaar dat er géén verrassingen als in-app aankopen zijn in het spel. Je betaalt dus eenmalig voor het downloaden van het spel en hebt er daarna geen kosten meer aan. Een model dat steeds zeldzamer wordt op de iPad, iPhone en iPod touch.

Downloaden: Final Run (€2,99, ook geschikt voor iPhone)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.