‘iOS 10.1 verschijnt volgende week dinsdag’

Wanneer kunnen we iOS 10.1 verwachten? Volgens berichten zou dinsdag 25 oktober het moment kunnen zijn dat iOS 10.1 voor iedereen beschikbaar komt. Ook nieuwe versies voor de Mac, Apple Watch en Apple TV kunnen dan mogelijk verschijnen.

iOS 10 Bedieningspaneel.
Het lijkt de komende week een bomvolle week te worden voor Apple. Niet alleen presenteren ze dinsdag 25 oktober de kwartaalcijfers en worden de nieuwe Macs zeer waarschijnlijk de 27e aangekondigd, ook staat iOS 10.1 te trappelen om te verschijnen. Volgens berichten zou iOS 10.1 ook op dinsdag 25 oktober beschikbaar komen voor iedereen met een iOS 10-geschikt toestel.

‘iOS 10.1 met Portret-stand op de 25e’

De release van iOS 10.1 zou samenvallen met de komst van Apple Pay in Japan. Apple Pay werd al aangekondigd voor Japan met de komst van de iPhone 7 en Apple Watch Series 2, maar een precieze datum was nog niet bekend. Voor de 25e staat echter onderhoud gepland bij onder andere het Japanse vervoersbedrijf JR East, een bedrijf dat vanaf de lancering mee zou doen met Apple Pay. Van iOS 10.1 zijn inmiddels vier betaversie’s verschenen, voldoende voor een publieke release aankomende dinsdag.

Bekijk ook

Vierde beta van iOS 10.1 met Portret-functie en iMessage-verbeteringen beschikbaar

Apple heeft weer een nieuwe beta vrijgegeven. Het gaat om de vierde beta van iOS 10.1, de nieuwste versie voor elk toestel met iOS 10. Voor de iPhone 7 Plus wordt de nieuwe Portret-stand toegevoegd, terwijl er ook iMessage-verbeteringen zijn.

In iOS 10.1 is de Portret-stand voor iPhone 7 Plus-gebruikers toegevoegd. Ook zijn er verbeteringen voor iMessage, zodat je bijvoorbeeld animaties opnieuw kunt afspelen. Mocht iOS 10.1 inderdaad aanstaande dinsdag komen, dan kunnen we mogelijk rekenen op nog meer software-updates. Apple heeft ook macOS Sierra 10.12.1, watchOS 3.1 en tvOS 10.0.1 in ontwikkeling. Ook van macOS Sierra 10.12.1 zijn vier beta’s verschenen en is vermoedelijk nodig voor de nieuwe MacBook Pro’s die Apple de 27e aan gaat kondigen. Een release op dinsdag 25 oktober past daarom prima in dit rijtje. Ook watchOS 3.1 en tvOS 10.0.1 zullen dan waarschijnlijk voor iedereen beschikbaar komen. macOS Sierra 10.12.1, watchOS 3.1 en tvOS 10.0.1 brengen verder slechts bugfixes.

Het aankomende Mac-event is nog niet officieel aangekondigd, maar dit kan elk moment gebeuren. Wel blikken we alvast vooruit wat je allemaal kunt verwachten wat betreft nieuwe Macs, zoals de MacBook Pro en MacBook Air.

Bekijk ook

Mac-event vanavond om 19:00 uur: dit kun je verwachten

Vanavond vindt Apple's volgende keynote plaats, gericht op de Mac. Wat kun je precies van dit evenement verwachten en welke nieuwe MacBooks gaat Apple zoal aankondigen? Dat lees je hier!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 oktober 2016 om 10:23
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.