‘Aantal Pokémon Go-spelers in Nederland gegroeid naar 2 miljoen’

Pokémon Go blijft aan populariteit toenemen, ook in Nederland. Nadat het spel een week geleden door ruim 1,3 miljoen Nederlands gespeeld zou worden, is dit aantal volgens onderzoek nu gestegen naar 2 miljoen.

Pokemon Go Psyduck vinden
Op het moment dat Pokémon Go nog niet officieel in Nederland uit was, waren er al 1,3 miljoen spelers. Inmiddels kan iedereen met een geschikte smartphone Pokémon Go spelen en dat heeft effect gehad: inmiddels zouden meer dan 2 miljoen Nederlanders de game spelen. Wereldwijd zal dit nog veel verder toenemen, want het spel is inmiddels ook beschikbaar in Japan.


Bekijk ook

'Pokémon Go gespeeld door 1,3 miljoen Nederlanders'

Pokémon Go is razend populair, ook in Nederland. Ondanks dat het spel nog niet officieel uit is, zouden ruim 1,3 miljoen Nederlands het spel al actief spelen. De Nederlandse uitrol wordt binnenkort verwacht.

‘2 miljoen Pokémon Go-spelers in Nederland’

Er is door Multiscope opnieuw onderzoek gedaan onder 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder en daaruit blijkt dat Pokémon Go nu in Nederland gespeeld wordt door 16% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder. In de categorie 18 tot 34 jaar speelt zelfs 41% Pokémon Go.

Uit de cijfers blijkt wel dat het spel voornamelijk populair is onder jongeren, want het wordt door oudere spelers een stuk minder gespeeld. Van de 35 tot 49 jarigen wordt het spel door 13% gespeeld, bij 50-plussers is dit slechts 3%. Het spel wordt wel door de helft van de spelers meerdere keren per dag gespeeld, terwijl 30% het spel één keer per dag speelt. Net als uit het vorige onderzoek, blijkt ook nu dat veel mensen er speciaal op uit trekken om Pokémon te gaan vangen (65%).

Bekijk ook

Yes! Pokémon Go nu officieel beschikbaar in Nederland en België

Pokémon Go is vanaf nu officieel beschikbaar in Nederland en België. Daardoor kun je de game nu veel makkelijker installeren met je Nederlandse of Belgische App Store-account, zonder omwegen.

Pokémon Go nu ook uit in Japan

Het heeft even geduurd, maar Pokémon Go is nu ook beschikbaar in Japan, het thuisland van de Pokémon-serie. Het spel werd eerst gelanceerd in Australie, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten en werd daarna langzaamaan uitgerold naar Europese landen waaronder Nederland. Japanners moesten het echter nog zonder Pokémon Go doen, terwijl de makers wel iets speciaals in petto hadden. Niantic en Nintendo hebben namelijk een deal gesloten met McDonald’s in Japan. Hierdoor zijn de 3.000 vestigingen van McDonald’s omgetoverd tot Pokémon Gym. Of iets soortgelijks ook in Nederland gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Wel zou het spel advertenties krijgen in de vorm van gesponsorde locaties.

Andere functies waar spelers naar uit kunnen kijken, is de mogelijkheid om Pokémon te ruilen met andere spelers. Dit moet het vangen van alle Pokémon een stuk eenvoudiger maken. Heb je nou nog moeite met het vangen van Pokémon of wil je gewoon meer tips en trucs weten, raadpleeg dan onze beginnersgids of gevorderdengids van Pokémon Go.

Bekijk ook

Pokémon Go voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go-gevorderden-gids-uitleg/

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2016 om 10:01
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.