Eén van deze twee iPhone 4-toestellen is nep

·

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-1In China worden veel telefoons gekopieerd of nagemaakt, maar meestal herken je de verkeerde varianten wel door een afwijkende productnaam of zijn er elementen van twee toestellen gecombineerd tot één nieuwe telefoon. Soms zijn ze echter niet van echt te onderscheiden. Laten we het spelletje van het Franse blog Nowhere Else meespelen. In het artikel onder de klik staan verschillende foto’s met daarop één echte iPhone 4 en één nagemaakte. De echte en neppe staan altijd aan dezelfde kant op de foto. Pluk jij het origineel eruit?

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-1

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-2

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-3

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-4

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-5

We gaan het makkelijker maken. Als de telefoon eenmaal aanstaat, is er nog steeds niet veel verschil – maar is het originele product er wel uit te pikken.

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-6

Mocht je het écht niet weten: de linker is de nagemaakte iPhone 4. Hij is echter niet alleen in uiterlijk totaal nagemaakt. De Franse website meldt dat de namaak zelfs is op te laden in originele iPhone docks. Aan de binnenkant huist het echte verschil: de achterkant van de fake iPhone 4 kan eraf en de batterij en simkaart (op normaal formaat overigens) kunnen erin- en uitgehaald worden.

Let dus voortaan goed op als je op veilingssites als eBay een wel erg voordelige iPhone 4 tegenkomt.

Via Nowhere Else

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

61 reacties

 1. door Bjorn

  Woow het is al steeds moeilijker te zien of ze nep of echt zijn. Maar een iPhone kopen via Marktplaats of Ebay lijkt me ook niet zo heel slim. Ik zou er sowieso even langs gaan en hem aan iTunes koppelen. Dan weet je het zeker ;)

 2. door Julianl

  De linker. Je ziet het aan de camera’s en de kleur van het scherm als ie uit is.
  En de interface… En nog meer…

 3. door Chrisl

  Zag het op foto 2 aan de donkere display rechts en de lichtere links….

  Maar laatste foto is ook duidelijk: Flight mode en lightsensor….

 4. door Kaj

  de linker er bestaat helemaal geen “light sensor” bij instellingen en de letters zijn ook dunner lettertype.

 5. door Vince

  Foto #2 verraad al dat de linker nep is. Dit zal je meteen opmerken als je de oude iPhone hebt gehad en nu de nieuwe gebruikt. Het scherm van de iPhone 4 is in vergelijking met de iPhone 3G(S) veel donkerder als hij uitstaat.

 6. door gky

  zag het meteen op de eerste foto al, de linker heeft een afwijkende camera aan de voorkant. Op elke foto is wel een afwijking te zien maar hij is wel heel goed nagemaakt moet ik zeggen… Lijkt me niet zo gek als mensen dit als een echte iphone aanschaffen

 7. door daley

  De linker is nep

 8. door Alexander

  Wat voor OS draait erop?

 9. door Jan

  Zag het meteen. Maar zeer zeker goede namaak. Erg ziek gewoon.

 10. door Michiel

  Het is dat bij die ene foto in de settings “Flight Mode” staat, anders had ik het verschil niet gezien…

 11. Hier zijn een aantal Chinezen erg geraffineerd bezig geweest.. Zou de iPad volgen..?

 12. door JorRy

  Ik zag het aan de klok op plaatje 1 al.. Die heeft en ander font :s Toch wel een vrij groffe ‘fout’ xD

 13. door peer

  ik zag het op foto 1 aan de positionering van de cijfers op het ical icoon. staan niet mooi in het midden, los daarvan staat de dagaanduiding er in het chinees op :D

 14. door Alexander

  Kan je die neppe ook ergens bestellen?:P

 15. door 2aihttam

  Ik zag het ook al direct op de eerste foto. Inderdaad een heel grote fout die toch direct opvalt …
  Maar soit, ik kan mij goed voorstellen dat er zo redelijk wat mensen opgelicht worden.

 16. door Mark

  Als je bekend bent met de apparatuur dan is het te spotten. Maar dit is wel gevaarlijk voor de grote meerderheid die niet op de details let. :p

 17. door MrVerCouter

  Bij de eerste 2 foto’s is te zien dat je op het linker plaatje geen spotlight hebt.. en die bolletjes niet.. daar zag ik het aan :D

 18. door Daejji

  Origineel geplaatst door Mark
  Als je bekend bent met de apparatuur dan is het te spotten. Maar dit is wel gevaarlijk voor de grote meerderheid die niet op de details let. :p

  Wij kunnen nu ook vergelijken en goed kijken, maar als je nog nooit een iPhone hebt gehad kun je wel naar de details kijken…maar waar moet je het mee vergelijken? Meeste mensen die voor het eerst 1 kopen weten dus ook niet hoe sommige dingen er horen uit te zien..vrij tricky inderdaad.

 19. door ladurance

  Dat niemand hier nog de te ver uitstekende mute, geluid, aan/uit knoppen heeft gezegd. ;)

 20. door Peter

  Ik had het niet gezien!
  Een gewaarschuwd mens…. Altijd een laptop met iTunes meenemen als je een 2e hands koopt en nooit ongezien kopen!

 21. door birds

  Ik heb zo een fake iphone gelijk hij daar staat vast gehad.. na het verkopen van mijn iP4 kreeg ik spijt en terug opzoek gegaan naar 1ntje. ik kwam bij een vrouw terecht via marktplaats een iP4 32gb voor 680 euro..
  opzich niet echt iets speciaals…

  Ik kom daar (na een uur rijden) ik zag het verschil amper… ik heb alle iphone’s gehad en dat zag k toch echt niet…. bij het opstarten kreeg ik het connect to itunes logo… ik dacht mijn sim er eens proberen in te steken.. dat bleek aan de zijkant een plakkertje te zijn….

  toen had ik het direct door… ook met die flight modus.. was ik aan het twijfelen maar wist het niet zeker aangezien ik het nooit gebruikte…

  Ik heb toen zeer veel geluk gehad toen ik de vrouw vertelde dat het toestel fake is lachte ze en zei ze dat ik beter mijn mond kon houden of anders werd ik neer gestoken…

  wat een avontuur!

 22. door asdf

  Je ziet het direct aan de afwerking van de front facing camera.

 23. door Ab

  Waar is die iPhone te koop? :D

 24. Zeer netjes gedaan.

  zag het niet gelijk. maar de appstore die miste op het eerste plaatje deed me wel vermoeden dat het de linker zou zijn.

  je zou er maar 1 kopen met het idee dat die echt is….

 25. door Kawaschapi

  Jajaja, iedereen is zo slim, de een ziet het nog eerder dan de ander maar puntje bij paaltje sta je zonder vergelijkkingsmateriaal mooi met je bek vol tanden, en vooral als je nog nooit een echte iPhone 4 in je handen hebt gehad!

 26. door Vince

  Die met die barst….

  Zonder dollen, dit soort grappen gaat weer een hoop mensen geld kosten. Natuurlijk ziet de doorgewinterde gebruiker dit, als er een dergelijke kop boven staat.

  Maar hadden we het ook gezien als je op de Beverwijkse Bazaar bij het zoveelste telefoonkraampje dit toestel zou kopen. Het ziet er bedriegelijk echt uit… En je kunt je afvragen of er echt sprake is van oplichting indien iemand je zo’n telefoon verkoopt.

  Wel als hij zegt dat het een Apple iPhoen 4 is, maar als hij die opmerking niet maakt en het toestel kan wel gewoon bellen… (Dan kan hij hoogstens een boete krijgen voor het verkopen van namaak goederen).

 27. door hansie

  Ziet er hetzelfde uit, werkt hetzelfde en 200 euro goedkoper? Doe mij er maar 1!

 28. door Kawaschapi

  Jaja, iedereen die zegt dat ze t gelijk zien, wil ik wel eens op hun bek zien gaan zonder vergelijkingsmateriaal! Dan wordt het toch echt wel een ander verhaal! En dan heb ik het nog niet over de mensen die nog nooit een iPhone 4 in hun handen hebben gehad!

 29. door Martijn

  De rechter is natuurlijk nep, het dictafoon icoontje is bij links de oude..

  Mooi, heb ik ook al eens gezien op http://www.dealextreme.com!!

  kost een 6 tientjes (60 euro) en dan heb je ene perfecte kopie!

  Wel natuurlijk met resistief scherm?

  Ik denk Android, met iPhone skin dat erop draait!

 30. door Henk

  De echte weggever: Wie neemt er nu Christiano Ronaldo als achtergrond? Dat kan niet echt zijn! ;)

 31. door Alfred

  Ik heb ze al een tijdje terug gespot op Marktplaats, maar ik moet zeggen dat de kopie steeds beter op het orgineel gaat lijken. Voor zover ik uit de foto’s kan opmaken, hebben ze nu zelfs een hoge resolutie scherm (retina?), in het verleden kon je de nepper gemakkelijk herkennen aan de pixelige icoontjes en tekst.

  Lullig is wel dat er bijna iPhone prijzen voor worden gevraagd door de oplichters die ze op Marktplaats verkopen. Je betaald zo 350-400 euro voor zo’n nepding!

 32. door dannyy

  Zo, dit is echt by far de allermooiste en allerbeste namaak iphone die ik ooit hebt gezien! Ik heb genoeg ervaring om aan alle foto’s(behalve die van boven is genomen&&van de achterkant) te zien welke fake is..
  Ik weet niet hoe het OS werkt, maar bij deze ziet het OS er ook nog goed uit! Natuurlijk mist wel het app store icoontje(belangrijkste en meest opvallende van de iPhone natuurlijk)..

  Ik heb ook serieus nooit begrepen dat mensen zich een nep iPhone hebben laten aansmeren terwijl ze dachten dat ze een echte gingen kopen. Maar dit is dan wel de eerste waarbij ik wel snap dat er mensen in kunnen trappen.. Toch wel knap hoor!

 33. door Ronald

  Zag het verschil niet 1, 2, 3.

  Kan iemand vertellen hoe je het “phone” logo in het midden kan krijgen? Ziet er wel leuk uit.

 34. door Amine

  Linker is nep:
  1. De klok lettertype klopt niet en zit te te ‘ruim’ in de ‘band’, bovendien is de proximity censor niet met donker glas afgeschermd (en dus duidelijker zichtbaar en dat hoort niet)
  2. De scherm is geel wanneer het uitstaat(hoort niet)
  3. Een rechtlijnige barst in gorilla glass is onmogelijk te behalen, zonder vertakkingen in de barst
  4. De aan/uitknop zit los in de casing(of er zit een groef langs de rand) ook dat hoort niet
  5. De mute knop is te groot
  6. Foto 6 is de linker nep omdat ik dat lees in de tekst :P

 35. door Rik

  @Ronald: Je bedoelt op de eerste foto de linkse en dat de foto-app als enigste onderin staat?
  Nou zeer simpel verwijder de andere 3 apps van die rij en je phone komt mooi in het midden te staan ;)

 36. door poserman

  foto 1:
  tekst bovenbalk klopt niet. had eventueel via cydia misschien aan te passen zijn, maar dat staat er dan weer niet op.
  appstore ontbreekt
  dictafoon icoontje is anders

  foto 2:
  eerste wat opvalt is natuurlijk de kleur van het scherm als deze uit staat
  tweede wat opvalt is de kwaliteit van het glas, deze is bij de iPhone beter (donkerder)
  nabijheidssensor is anders

  foto 3:
  camera is anders

  foto 4:
  dit is wel opvallend
  de power knop is anders
  en nog opvallender: het randje tussen de ontvangers is anders, bij de neppe is deze minder opvallend dan bij de echte. wel mooier naar mijn mening

  foto 5:
  weer de knopjes. het randje ziet er hier wel gelikt uit.

  foto 6:
  nabijheidssensor
  glas
  kleur van ht scherm
  flight mode?
  kleur van de knop

  wel heeeeeel goed gemaakt!

 37. door Martijn

  Wow, nooit geweten dat ze zó goed worden nagemaakt. Bij de eerste foto zag ik het wel meteen door het aantal standaard apps’s, enkele ontbreken op de neppe, zoals Gamecenter en de App Store.
  Handige tip, als je ooit een tweedehands iPhone koopt, haal hem zelf op, en vraag of je hem mag verbinden (of zij dat even willen doen) met iTunes. Als iTunes hem niet herkent is hij nep. Werkt nogal tijd heel goed bij mij!

 38. door Gerard

  Wat zijn jullie allemaal knap zeg

 39. door Dennis

  Ik zag het bij de laatste omdat de Flightmode knop oranje is ipv blauw (dit is toch het geval bij mijn 3GS).

 40. door HTC

  Ik zag het door de AppStore icoontje

 41. door Bjorb

  Ik zag het omdat bij de linker bij de settings niet Wi-Fi maar WI-FI stond, haha.

 42. door Palatine

  Er zit een erg groot verschil tussen de kwaliteit van de schermen.

 43. door Evander

  @Ronald: De andere 3 icoontjes uit je dock halen. ;-)

 44. door Zjories

  @birds: jeetje! Als je dit verhaal opstuurt naar de Donald Duck wordt je vast abonnee van de week!

 45. door Arjan95

  Heel goed nagemaakt zeg! Maar zou een verwisselbare achterkant en batterij niet erg handig zijn voor de echte iPhone? En wat voor OS zouden deze fakes eigenlijk hebben want ze werken wel degelijk! Android op je “iphone” zou natuurlijk ook geinig zijn.

 46. door Glenn

  Haha ik wist direct dat de linkse nep was ^^ ik heb overlaatst iemand tegengekomen en die zei datie iphone had en in bekeek die gsm en zag meteen datie fake was die jongen geloofde me niet tot dat ik mijn iphone uithaalde ^^ zijn belsignaal knop luid/stil was duwen ipv van
  Omhoog en omlaag .. Bolletje opde homeknop was immens groter en het scherm zag er niet uit .. Maar alsje dus niet op de details let is dit wel een mooie kloon x)

 47. door Jelle 's

  Origineel geplaatst door Glenn
  Haha ik wist direct dat de linkse nep was ^^ ik heb overlaatst iemand tegengekomen en die zei datie iphone had en in bekeek die gsm en zag meteen datie fake was die jongen geloofde me niet tot dat ik mijn iphone uithaalde ^^ zijn belsignaal knop luid/stil was duwen ipv van
  Omhoog en omlaag .. Bolletje opde homeknop was immens groter en het scherm zag er niet uit .. Maar alsje dus niet op de details let is dit wel een mooie kloon x)

  Op de homeknop staat geen bolletje maar een afgerond vierkantje…mss is jouw kloon nog ietsje beter dan de zijne.

 48. door dcbeaux

  Links! zag het op de eerste foto al.
  Maar moet eerlijk bekennen dit is de best nagemaakte iPhone 4 die ik ooit heb gezien.
  Een leek zal het verschil niet zien

 49. door Robin

  Zal apple wel weer een rechtzaak van maken

 50. door errornl

  wederom een zeer goed nagemaakte iphone, maar je ziet zo weer dat goed onderzoek toch loont. De echte Iphone is vele male mooier afgewerkt bij de knopen en het scherm

 51. door Schijn

  Origineel geplaatst door Dennis
  Ik zag het bij de laatste omdat de Flightmode knop oranje is ipv blauw (dit is toch het geval bij mijn 3GS).

  Is bij mij gewoon oranje hoor (4G)

 52. door Nick T

  Ik vond Jelle ‘s’ reactie wel leuk eerlijk gezegd :P
  -ontopic-
  Ik wilde een tijd geleden een iphone 4, en ik vond op marktplaats iemand die iphones verkocht voor 200 per stuk.
  Ze kwamen uit haar failliete telefoontent. Ze moesten snel weg want ze was alweer bezig met een nieuwe zaak.
  Ja hoor :S Naar de winkel dan maar.
  Heb een maand of 2 moeten wachten op mijn simlockvrije iphone 4, die kwam maar niet omdat abonnementen voorrang hadden. ik was t wachten zat, ging naar de winkel, vroeg om de vodafone prepaid, die hadden ze liggen, ik had me iphone,en toen was ik heel blij. achteraf bleek het vodafone toestel ook simlockvrij te zijn :S
  Zo.

 53. door Nick T

  hmm, ik wil ook een blauw vliegtuigknopje ;(

 54. door wouter

  De linker is nep… Kijk maar naarde agenda app die staat in het chinees terwijl de rest engels is.

 55. door Tom

  Natuurlijk, als je ze naast elkaar legt, dan kun je vast de nepperd er meest van de tijd wel uithalen.

  Maar neem nou eens zo’n nepperd zonder er een echte naast te leggen, en durf het dan nog eens zo stellig te zeggen.

  Wel apart dat Apple hier niet als een pitbull bovenop zit… of is dat wel het geval en heb ik een stukje tekst over ‘t hoofd gezien?

 56. door patrick

  mooi, leuk voor in de kast om een keertje te showen: kijk nou ik heb een neppert…

  maar ik zou ‘m niet gebruiken op straat… nahhh zo mooi istie dan ook weer niet

 57. door Ruben.cc

  Net als veel anderen herkende ik de echte iPhone alleen aan het donkerder scherm, wat waarschijnlijk niet eens opvalt als je ze niet direct naast elkaar hebt. Goed nagemaakt!

 58. door Gerardus89

  Ik kon het ook zien aan dat kleine gaatje bovenin voor het filteren van ruis op foto 4: dat zit niet precies in het midden tussen het zwarte streepje en de headphone jack op de linker, en op de rechter wel. Maar het is wel heel geraffineerd gedaan ;)

 59. door iNick

  Een originele iPhone 4 van Apple is ook een Chinese kloon! ;-)

 60. door TonKa

  Zoals iedereen al gezien heeft zitten de verschillen vooral in de software, en dat maakt een echte iPhone nou net dat speeltje waar iedereen zo dol op is. Een kloon kun je niet koppelen aan de iTunes store, niet via de laptop en ook niet via de app store icon. Kennelijk is het voor de gemiddelde Chinees makkelijker om het apparaat te kopiëren dan om de software te kopiëren. Persoonlijk kopieer makkelijker een programmaatje dan een hele GSM dus hoe moeilijk kan het zijn? Kortom, zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat de eerste kloon wel een werkende App store applicatie heeft. En wat zijn de verschillen dan nog? Zoals al eerder opgemerkt, een echte iPhone komt ook gewoon uit China.

 61. door xava

  de rechter is de echte gezien wegens het bolletje naast de luidspreker die is groter en de ECHTE iphone4 is veel donkerder:)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.