Zo bereid je je optimaal voor op de nieuwe generatie Pokémon in Pokémon Go

Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go bevatte bij de lancering alleen de eerste generatie Pokémon en is inmiddels uitgebreid met de tweede generatie Pokémon. Later komen er misschien nog wel meer nieuwe Pokémon bij. Hoe kan je je nu het beste voorbereiden op de komst van honderden nieuwe Pokémon om te vangen, trainen en evolueren? In deze gids geven we je alle tips om je voor te bereiden op een nieuwe generatie Pokémon en lees je wat je moet weten over de tweede, derde en vierde generatie.

Pokemon Blissey

Voorbereiden op nieuwe Pokémon Generatie 2, 3 en 4

In totaal zijn er zeven Pokémon-generaties. Of die allemaal beschikbaar komen in Pokémon Go is nog even de vraag, maar de kans is wel aanwezig dat generatie 3 en 4 zullen verschijnen. Een nieuwe generatie Pokémon betekent weer allemaal nieuwe wezens om te vangen. Een Chansey kun je inmiddels evolueren naar een Blissey en een Onix kan een Steelix worden. Ook zijn er twee nieuwe evoluties voor Eevee bijgekomen. Op dezelfde manier zullen generatie 3 en 4 weer nieuwe evoluties bieden. Je zult dus een behoorlijke voorraad Poké Balls moeten hebben en alvast Candy sparen om nieuwe evoluties te kunnen doen.

Met onderstaande tips bereid je je voor.

Spring meteen naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:

BEKIJK OOK
15-2 · De tweede generatie Pokémon komen eraan in Pokémon Go. Later deze week zijn er meer dan tachtig nieuwe Pokémon te vinden in de game. Ook komen er nieuwe voorwerpen en berries.
49 11

Pokémon nieuwe generatie

#1 Bezoek veel PokéStops

Geef je niks meer om PokéStops, omdat je alles wel gevangen hebt, dan is het nu weer tijd om op pad te gaan. Bezoek weer zoveel mogelijk PokéStops om nuttige items te verzamelen die je nodig gaat hebben om Pokémon te vangen. Poké Balls, Great Balls, Ultra Balls en Razz Berries: je hebt het allemaal nodig als je weer allemaal nieuwe Pokémon moet gaan vangen. Als je de sterkere Pokémon te pakken wil krijgen, dan zul je daar echt Great Balls of Ultra Balls voor nodig hebben. Razz Berries en Nanab Berries komen ook altijd van pas, omdat de Pokémon daardoor makkelijker te vangen zijn. En voor sommige Pokémon komen Pinap Berries van pas, omdat je daarmee dubbele candy krijgt zodat je sneller kunt evolueren.

PokéStop bezoeken in Pokémon Go.

#2 Ruim je Pokémon op

Zoals wellicht bekend is, kun je niet ongelimiteerd Pokémon blijven vangen. Er is standaard ruimte voor maximaal 250 Pokémon. Zit je Pokémon-opslag helemaal vol, dan zul je dit eerst op moeten ruimen. Gelukkig kun je meerdere Pokémon tegelijk opsturen naar de professor, zodat je niet alle Pidgey, Rattata, Weedle en Spearow stuk voor stuk hoeft te verplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om je opslag uit te breiden, maar dit kost wel tweehonderd muntjes voor 50 extra opslagplekken.

BEKIJK OOK
Hoe werkt het transfer van Pokémon naar de professor in Pokémon Go? In deze tip leggen we uit hoe je meerdere Pokemon transfereert in ruil voor candy.
9

#3 Ruim je tas op

Ook voor items zoals ballen en Razz Berry geldt een opslaglimiet, want je kunt je tas niet eeuwig volproppen. Standaard is er ruimte voor 250 items. Bekijk wat je allemaal bij je hebt: heb je echt 140 Potions, 230 Super Potions en 150 Revives nodig? Waarschijnlijk niet, dus je kunt een deel hiervan weggooien. Hoe meer Potions je weggooit, hoe meer plek er is voor essentiële voorwerpen als Poké Balls en Razz Berries. Maar gooi niet alles weg, want ze komen later toch nog van pas.

Tas opruimen in Pokémon Go.

#4 Bewaar je Lures en Incenses

Lures en Incenses zijn handig om makkelijk veel Pokémon te vangen. Omdat je bij een nieuwe generatie helemaal blanco begint, moet je dus ook weer veelvoorkomende Pokémon vangen. Een Lure Module trekt dit soort Pokémon naar een PokéStop, dus dat is ideaal als er eentje in de buurt is. Vraag ook je vrienden om Lure Modules te bewaren, zodat jullie er allemaal van kunnen profiteren. Een Incense trekt ook Pokémon aan, maar alleen naar de plek waar jij je op dit moment bevindt. Vaak minder handig, maar bij een hele reeks aan nieuwe Pokémon kan ook een Incense goed van pas komen.

BEKIJK OOK
Met een Lure trek je in Pokémon Go een half uur extra Pokémon aan. Geen idee hoe je een Lure krijgt en gebruikt? In deze tip leggen we het allemaal uit.
4

#5 Verspil geen Stardust en Candy

Een ander belangrijk aspect is dat je geen Stardust en Candy verspilt aan onnodige evoluties of het sterker maken van Pokémon waar je toch weinig aan hebt. Je kunt Stardust beter gebruiken voor alle nieuwe Pokémon, zodat je sneller sterkere Pokémon uit de nieuwe generatie krijgt. Candy is nog van veel groter belang, omdat je deze nodig hebt om bepaalde Pokémon te evolueren. Sommige Pokémon uit de eerste generatie kunnen bijvoorbeeld verder evolueren dankzij de toevoeging van de tweede generatie, maar daarover hieronder meer.

BEKIJK OOK
Geen idee of je in Pokémon Go nu moet evolueren of een Power Up moet geven, om hem sterker te maken? Dit artikel legt uit hoe je de beste keuze maakt.
13

#6 Oefen het gooien van ballen

Pokémon Go al eventjes niet meer gespeeld? Dan is het geen verkeerd idee om eens te oefenen met het gooien van Poké Balls. We hebben ook een aparte tip waarin je leest wat de beste tactiek is voor het vangen van Pokémon. Maar oefen ook weer niet te veel, wat voordat je het weet ben je weer door je voorraad ballen heen.

BEKIJK OOK
Hoe kun je Pokémon vangen met de grootste mogelijke vangkans? Wat is een curveball en welke andere tactieken zijn er? Dat lees je in deze tip!
10

#7 Kies een andere Buddy

Je liep de afgelopen dagen misschien met een Dratini als Buddy, omdat je extra candy nodig had voor het sterker maken van je Dragonite. Met de komst van de nieuwe generatie heb je misschien weer heel andere prioriteiten. Je hebt Chansey-candy nodig om een Blissey te krijgen. Of je gaat rondwandelen met een Onix om te evolueren naar een Steelix. Een aanrader is ook om te wandelen met een Larvitar, zodat je een sterke Tyranitar kunt bemachtigen.

Eevee heeft er in generatie 2 nieuwe evoluties bijgekregen, namelijk Espeon en Umbreon. Het is dus slim om extra Eevee-candy te verzamelen door te wandelen met je Buddy of door het vangen van wat extra Eevee.

Alles over de Pokémon Generatie 2

Zoals we hierboven al zeiden, heb je voor sommige nieuwe Pokémon uit de tweede generatie Candy nodig van de eerste generatie. Waar een Scyther eerst niet verder kon evolueren, heeft deze met de tweede generatie wél een nieuwe vorm. Hieronder vind je een lijst van alle Pokémon uit de eerste generatie die met ingang van de tweede generatie een nieuwe evolutievorm erbij gekregen hebben. Bewaar de bijbehorende Candy dus alvast goed, zodat je deze Pokémon al direct kunt laten door evolueren.

Nieuwe Pokémon in de tweede generatie.

 • Golbat > Crobat (Zubat Candy)
 • Gloom > Bellossom (Oddish Candy)
 • Poliwhirl > Politoad (Poliwag Candy)
 • Eevee > Espeon & Umbreon (Eevee Candy)
 • Slowpoke > Slowking (Slowpoke Candy)
 • Onix > Steelix (Onix Candy)
 • Scyther > Scizor (Scyther Candy)
 • Seadra > Kingdra (Horsey Candy)
 • Porygon > Porygon2 (Porygon Candy)
 • Chansey > Blissey (Chansey Candy)

Behalve deze verdere evoluties, bevat de tweede generatie ook zogenaamde voor-evoluties. Zo kan de nieuwe Pichu bijvoorbeeld evolueren in een Pikachu. Je hebt dus niet per se Candy nodig om aan een Pichu te komen, maar je kunt wel alvast Candy opsparen zodat je je Pichu kunt laten evolueren in een Pikachu en die vervolgens laten evolueren in een Raichu. Hieronder vind je de volledige lijst van nieuwe pre-evoluties.

Deze baby-Pokémon, met uitzondering van Tyrogue, zijn al enige tijd beschikbaar via Pokémon-eieren. Door de komst van de tweede generatie Pokémon, is de kans wellicht groter dat je ze vaker tegenkomt.

BEKIJK OOK
Pokémon Generatie 2 bestaat uit 80 nieuwe Pokémon die je kunt vangen! Lees hier alles over de nieuwe evoluties, de speciale moves en meer.
25

Nieuwe kleine Pokémon in de tweede generatie.

 • Pichu > Pikachu (Pikachu Candy)
 • Cleffa > Clefairy (Clefairy Candy)
 • Igglybuff > Jigglypuff (Jigglypuff Candy)
 • Tyrogue > Hitmonlee/Hitmonchan/Hitmontop (Hitmonlee/Hitmonchan Candy)
 • Smoochum > Jynx (Jynx Candy)
 • Elekid > Electabuzz (Electabuzz Candy)
 • Magby > Magmar (Magmar Candy)

Behalve alle bovenstaande Pokémon, bevat de tweede generatie nog veel meer nieuwe wezens. In totaal gaat het om meer dan tachtig nieuwe Pokémon die toegevoegd gaan worden, dus bereid je daarom goed voor zodat je ze allemaal kunt vangen. Onthou daarnaast ook dat het niet gaat om de volledige tweede generatie Pokémon. In totaal bestaat de tweede generatie uit 100 Pokémon, maar enkele daarvan zijn legendarische Pokémon. Deze komen in het begin nog niet beschikbaar, waardoor het werkelijke aantal te vangen Pokémon op iets meer dan tachtig zal liggen. Het exacte aantal is echter nog niet bekend.

Alles over Pokémon Generatie 3 en 4

Wil je je alvast voorbereiden op de komst van Generatie 3 en 4 in Pokémon Go, dan is het goed om te weten dat er in de derde generatie geen nieuwe evoluties zullen zitten. In Generatie 3 kunnen we alleen nieuwe babies verwachten. Je kunt al wel Candy gaan sparen voor de evoluties die in Generatie 4 worden verwacht. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

Nieuwe babies in Pokémon Generatie 3
In Generatie 3 kun je de volgende babies verwachten. Hiervoor hoef je dus nog geen Candy te sparen:

 • Azurill (baby Marill)
 • Wynaut (baby Wobuffet)

Nieuwe babies in Pokémon Generatie 4
In Generatie 4 kunnen we de volgende babies verwachten:

 • Mime Jr. (baby Mr. Mime)
 • Bonsly (baby Sudowoodo)
 • Mantyke (baby Mantine)

Evoluties van Generatie 1 naar 4
De onderstaande lijst geeft aan welke Pokémon uit Generatie 1 nieuwe evoluties krijgen in Generatie 4. Hiervoor zou je je alvast extra Candy kunnen sparen:

 • Magnemite -> Magneton -> Magnazone
 • Lickitung -> Lickilicky
 • Rhyhorn -> Rhyperior
 • Tangela -> Tangrowth
 • Elekid -> Electabuzz -> Electivire
 • Magby -> Magmar -> Magmortar
 • Eevee -> Leafeon en Glaceon (gesplitste evolutie)
 • Porygon -> Porygon2 -> Porygon-Z

Evoluties van Generatie 2 naar 4
Ben je net klaar met het verzamelen van alle Pokémon uit generatie 2, komen er alweer nieuwe evoluties aan! Gelukkig heb je nog wel even de tijd om de juiste hoeveelheid Candy te verzamelen, want het kan nog wel tot eind 2017 duren voordat deze nieuwe generatie in de game beschikbaar komt. Deze evoluties komen eraan:

 • Aipom -> Ambipom.
 • Yanma -> Yanmega
 • Murkrow -> Honchkrow
 • Misdreavus -> Mismagius
 • Gligar -> Gliscor
 • Sneasel -> Weavile
 • Swinub -> Piloswine -> Mamoswine
 • Togetic -> Togekiss

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

BEKIJK OOK
Pokémon Go is de zomerhit van 2016. We hebben op iCulture al tientallen tips en tricks voor Pokémon Go geschreven en in deze gids zie je ze overzichtelijk bij elkaar.
232

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!