Dossier iPhone 7: alles over de nieuwste iPhone

Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 kleuren

De iPhone 7 is officieel aangekondigd door Apple. In dit dossier lees je alles wat je van dit nieuwe toestel kunt verwachten. Hoe zit het met de specs, uit welke uitvoeringen kun je kiezen, wanneer komt hij beschikbaar in Nederland? Dat en meer lees je hieronder!

iPhone 7 releasedatum

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen al op 16 september verkrijgbaar zijn in Nederland en België. We horen dit jaar bij de eerste groep landen. Vanaf vrijdag 9 september 9:01 uur kun je een pre-order plaatsen bij Apple en diverse providers.

iPhone 7 Plus camera close-up

Noteer deze data in je agenda:

 • Pre-order: vanaf 9 september in Nederland, België en andere landen
 • Start verkoop: vanaf 16 september in Nederland, België en andere landen

Design en kleuren iPhone 7

Het design van de iPhone 7 lijkt in eerste instantie op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus maar er zijn wel degelijk verschillen. De antennestrepen vrijwel niet meer zichtbaar, vooral op de donkere uitvoeringen. Wel is de cameralens groter geworden, waardoor deze prominenter zichtbaar is. En je kunt kiezen uit twee nieuwe kleuren: matzwart en glimmend gitzwart. Deze vervangen de kleur spacegrijs. Glimmend zwart is alleen beschikbaar als je kiest voor een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB. Daarnaast kun je kiezen uit de gebruikelijke kleuren goud, roségoud en zilver.

iPhone 7 Plus modellen

De behuizing is gemaakt van aluminium en de randen van het toestel zijn afgerond, net als bij de iPhone 6s. Omdat de afmetingen hetzelfde blijven zullen ruimvallende hoesjes nog steeds goed passen. Wel moet je bij nauwsluitende hoesjes rekening houden met de veranderde plaatsing van de camera.

Uitvoeringen en prijzen iPhone 7

Net als voorgaande jaren kun je kiezen uit een 4,7-inch exemplaar (iPhone 7) en een 5,5-inch exemplaar (iPhone 7 Plus). Dit jaar zullen de opslagcapaciteiten 16GB en 64GB verdwijnen. Je kunt bij de iPhone 7 kiezen uit het instapmodel van 32GB of de duurdere uitvoeringen met 128GB en 256GB.

Formaten van alle iPhones die beschikbaar zijn

Apple liet weten dat de prijzen dit jaar gelijk blijven, maar dat is niet helemaal waar. In Nederland en België gaat de prijs met €20 omhoog naar €769. In de VS blijft de prijs wel hetzelfde en in het Verenigd Koninkrijk is er vanwege Brexit een prijsverhoging doorgevoerd voor meerdere producten.

iPhone 7 aanbiedingen vergelijken

De vanafprijs van de iPhone 7 is €769 voor het model met 32GB opslag. Vooral de zwarte en gitzwarte uitvoering zijn erg in trek en zullen de eerste weken vaak uitverkocht zijn.

Bestel je via iCulture via de linkjes hierboven, dan steun je hiermee onze community. Bedankt!

iPhone 7: de belangrijkste vernieuwingen

Hieronder bespreken we de drie grootste veranderingen:

 • Verbeterde camera
 • Nieuwe homeknop
 • Waterbestendig
 • Geen 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting

Jet Black iPhone

Verbeterde camera

De camera in de iPhone 7 is sterk verbeterd. De 12-megapixel camera heeft een grotere lens gekregen die aan de achterkant nog meer uitsteekt. De nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) levert nog mooiere foto’s. De frontcamera is 7 megapixel (voorheen 5) en beschikt over automatische beeldstabilisatie. En de nieuwe flitser zorgt voor 50% meer lichtopbrengst. Alle vernieuwingen in de camera lees je in ons aparte artikel.

BEKIJK OOK
8-9-2016 · Veel aandacht ging tijdens het iPhone-evenement uit naar de volledig vernieuwde camera van de iPhone 7 en 7 Plus. Wat er precies nieuw is hebben we in dit artikel nog even op een rij gezet.
133

De iPhone 7 Plus krijgt een dubbele camera, bestaande uit een groothoeklens en een telefotolens, waarmee je makkelijker kunt zoomen. Ook maakt de camera betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden. De iPhone 7 Plus combineert de foto’s die met beide cameralenzen zijn gemaakt tot één haarscherpe foto. De ene lens maakt de gebruikelijke foto, terwijl de andere lens in zwart-wit fotografeert en daarbij beter de licht-donker-verschillen kan vastleggen.

iPhone 7 homeknop

Nieuwe homeknop

De nieuwe homeknop kun je niet meer indrukken, maar geeft feedback via trillingen. Dit is vergelijkbaar met Force Touch op MacBooks. Apple heeft een nieuwe Taptic Engine laten ontwikkelen, een onderdeel dat we ook al kennen van de Apple Watch. De eerste reactie van veel gebruikers is dat het nog wat vreemd aanvoelt.

iPhone 7 waterbestendig

Waterproof toestel, geen koptelefoonaansluiting

Je iPhone in het water laten vallen hoeft niet meer einde oefening te zijn. De iPhone 7 is waterproof en voldoet aan de IP67-standaard. Dit houdt in dat het toestel water- en stofbestendig is.

Geen 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting

Eén van de maatregelen die de iPhone waterbestendiger maakt, is het weglaten van de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan zul je gebruik moeten maken van Bluetooth of de Lightning-poort. Om muziek te kunnen luisteren heb je Lightning- of Bluetooth-oordopjes nodig, of een adapter. Apple levert bij de iPhone 7 een setje Lightning EarPods en een adapter voor 3,5mm-oordopjes mee. Eventueel kun je de nieuwe draadloze AirPods aanschaffen, die voor €179 in de winkel liggen. Apple wilde de koptelefoonaansluiting laten vervallen, omdat het verouderde technologie is en nieuwe ontwikkelingen in de weg stond.

iPhone 7 gitzwart met AirPods erop

iPhone 7 met iOS 10

De iPhone wordt standaard geleverd met iOS 10, de opvolger van iOS 9. Inmiddels zijn de meeste details van iOS 10 wel bekend, mede dankzij de vele beta’s die de afgelopen maanden zijn verschenen. iOS 10 verschijnt op 13 september voor iedereen met een geschikt toestel en bevat diverse verbeteringen voor de Berichten-app, het toegangsscherm en Siri.

BEKIJK OOK
Wanneer verschijnt iOS 10 en wat kan je er allemaal mee? En voor welke toestellen is iOS 10 allemaal beschikbaar? Je leest het in ons iOS 10 dossier.
133

iPhone 7 verkrijgbaarheid

De iPhone 7 is vanaf vrijdagochtend 9 september om 9:01 uur in pre-order te bestellen bij Apple en diverse providers. De eerste toestellen zullen vanaf 16 september worden geleverd.

iPhone 7 samengevat

We vatten de belangrijkste punten nog even samen:

 • Verkrijgbaar in matzwart, glimmend gitzwart, zilver, goud en roségoud.
 • Opslagruimte 32GB, 128GB en 256GB (vervallen zijn: 16GB en 64B).
 • Vanafprijs is €769 zijn.
 • Aankondiging was op 7 september 2016.
 • Pre-order start op 9 september om 9:01 uur in Nederland, België en andere landen.
 • Eerste levering op 16 september 2016 in de eerste groep landen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!