Dossier iPhone 7: alles over de nieuwste iPhone

Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 kleuren

De iPhone 7 is het nieuwste toptoestel van Apple. Hoe zit het met de specs, uit welke uitvoeringen kun je kiezen, wat zijn de grootste vernieuwingen? Dat en meer lees je hieronder!

iPhone 7 releasedatum

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn sinds 16 september verkrijgbaar zijn in Nederland en België. We zaten dit jaar bij de eerste groep landen, waardoor de toestellen al vrij snel in de winkel lagen. Wel waren er lange tijd problemen met de levertijd, vooral bij de gitzwarte modellen en bij de iPhone 7 Plus.

iPhone 7 Plus camera close-up

Design en kleuren iPhone 7

Het design van de iPhone 7 lijkt in eerste instantie op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus maar er zijn wel degelijk verschillen. De antennestrepen vrijwel niet meer zichtbaar, vooral op de donkere uitvoeringen. De cameralens groter geworden, waardoor deze prominenter zichtbaar is. En je kunt kiezen uit twee nieuwe kleuren: matzwart en glimmend gitzwart, als vervanger van de kleur spacegrijs. Glimmend zwart is alleen beschikbaar als je kiest voor een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB. Daarnaast kun je kiezen uit de gebruikelijke kleuren goud, roségoud en zilver.

iPhone 7 Plus modellen

De behuizing is gemaakt van aluminium en de randen van het toestel zijn afgerond, net als bij de iPhone 6s. Omdat de afmetingen hetzelfde blijven zullen ruimvallende hoesjes nog steeds goed passen. Wel moet je bij nauwsluitende hoesjes rekening houden met de veranderde plaatsing van de camera.

Uitvoeringen en prijzen iPhone 7

Net als voorgaande jaren kun je kiezen uit een 4,7-inch exemplaar (iPhone 7) en een 5,5-inch exemplaar (iPhone 7 Plus). De opslagcapaciteiten 16GB en 64GB zijn bij de iPhone 7 verdwenen; je kunt alleen kiezen uit het instapmodel van 32GB of de duurdere uitvoeringen met 128GB en 256GB.

Formaten van alle iPhones die beschikbaar zijn

Volgens Apple zijn de prijzen van de iPhone 7 gelijk gebleven, maar dat is niet helemaal waar. In Nederland en België ging de adviesprijs met €20 omhoog naar €769. In de VS bleef de prijs wel hetzelfde en in het Verenigd Koninkrijk was er vanwege Brexit juist een prijsverhoging voor meerdere producten.

iPhone 7 aanbiedingen vergelijken

De vanafprijs van de iPhone 7 is €769 voor het model met 32GB opslag. Vooral de zwarte en gitzwarte uitvoering waren erg in trek en waren de eerste weken vaak uitverkocht, met levertijden van enkele weken. Inmiddels zijn de meeste modellen goed op voorraad. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

Bestel je via iCulture via de linkjes hierboven, dan steun je hiermee onze community. Bedankt!

iPhone 7: de belangrijkste vernieuwingen

Hieronder bespreken we de 4 grootste veranderingen:

  • Verbeterde camera
  • Nieuwe homeknop
  • Waterbestendig
  • Geen koptelefoonaansluiting

Jet Black iPhone

Verbeterde camera

De camera in de iPhone 7 is sterk verbeterd. De 12-megapixel camera heeft een grotere lens gekregen die aan de achterkant nog meer uitsteekt. De nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) levert nog mooiere foto’s. De frontcamera is 7 megapixel (voorheen 5) en beschikt over automatische beeldstabilisatie. En de nieuwe flitser zorgt voor 50% meer lichtopbrengst. Alle vernieuwingen in de camera lees je in ons aparte artikel.

BEKIJK OOK
8-9-2016 · Veel aandacht ging tijdens het iPhone-evenement uit naar de volledig vernieuwde camera van de iPhone 7 en 7 Plus. Wat er precies nieuw is hebben we in dit artikel nog even op een rij gezet.
133

De iPhone 7 Plus kreeg een dubbele camera, bestaande uit een groothoeklens en een telefotolens, waarmee je makkelijker kunt zoomen. Ook maakt de camera betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden. De iPhone 7 Plus combineert de foto’s die met beide cameralenzen zijn gemaakt tot één haarscherpe foto. De ene lens maakt de gebruikelijke foto, terwijl de andere lens in zwart-wit fotografeert en daarbij beter de licht-donker-verschillen kan vastleggen.

iPhone 7 homeknop

Nieuwe thuisknop

De nieuwe thuisknop kun je niet meer indrukken, maar geeft feedback via trillingen. Dit is vergelijkbaar met Force Touch op MacBooks. Apple heeft een nieuwe Taptic Engine laten ontwikkelen, een onderdeel dat we ook al kennen van de Apple Watch. De eerste reactie van veel gebruikers is dat het wat vreemd aanvoelt, maar dat het wel snel went.

iPhone 7 waterbestendig

iPhone 7 is waterproof

Je iPhone in het water laten vallen hoeft niet meer einde oefening te zijn. De iPhone 7 is waterproof en voldoet aan de IP67-standaard. Dit houdt in dat het toestel water- en stofbestendig is.

Geen hoofdtelefoonaansluiting op iPhone

Eén van de maatregelen die de iPhone waterbestendiger maakt, is het weglaten van de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan zul je gebruik moeten maken van Bluetooth of de Lightning-poort. Apple levert bij de iPhone 7 een setje Lightning EarPods en een adapter voor 3,5mm-oordopjes mee. Eventueel kun je de draadloze AirPods kopen, die voor €179 in de winkel liggen. Apple wilde de koptelefoonaansluiting laten vervallen, omdat het verouderde technologie is en omdat het nieuwe ontwikkelingen in de weg stond.

iPhone 7 gitzwart met AirPods erop

iPhone 7 met iOS 10

De iPhone wordt standaard geleverd met iOS 10, de opvolger van iOS 9. Inmiddels is iOS 10 voor iedereen beschikbaar met een geschikt toestel. iOS 10 bevat diverse verbeteringen voor de Berichten-app, het toegangsscherm en Siri.

BEKIJK OOK
In dit dossier lees je alles over iOS 10: wat zijn de nieuwe functies en wat kan je er allemaal mee? Voor welke toestellen is iOS 10 beschikbaar? Je leest het in ons iOS 10 dossier.
133

iPhone 7 samengevat

We vatten de belangrijkste punten nog even samen:

  • Verkrijgbaar in matzwart, glimmend gitzwart, zilver, goud en roségoud.
  • Opslagruimte 32GB, 128GB en 256GB (vervallen zijn: 16GB en 64B).
  • Vanafprijs is €769 zijn.
  • Aankondiging was op 7 september 2016.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!