Voorkomen dat iPhone of iPad steeds iPhoto opent (Mac)

Bij het aansluiten van je iPhone op een Mac opent vanzelf iPhoto. Maar meestal wil je alleen maar synchroniseren met iTunes waardoor iPhoto helemaal niet nodig is. Hoe voorkom je het opstarten ervan?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Bij het aansluiten van een iPhone, iPod touch of iPad op een Mac opent automatisch iPhoto, het fotoprogramma van de Mac. Dat kan ongewenst zijn omdat je computer er trager van wordt. Zo schakel je het uit.

Om te voorkomen dat de Foto’s-app op de Mac automatisch start hebben we een aparte tip geschreven, die je hieronder vindt.

iphotoVeel mensen hebben iPhoto geïnstalleerd omdat het gratis bij de bundel iLife zit of omdat het standaard al voorgeïnstalleerd op de Mac staat. Wil je niet dat iPhoto telkens opstart, dan kun je dat als volgt voorkomen:

  1. Open iPhoto op de Mac.
  2. Ga naar iPhoto > Voorkeuren.
  3. Ga naar het tabblad Algemeen.
  4. iPhoto behandelt de iPhone alsof het een fotocamera is. Onderaan het scherm zie je de optie ‘Open bij aansluiting camera’. Kies hier de optie ‘Geen programma’.
  5. Sluit iPhoto.

iphoto en iphone

De volgende keer start iPhoto niet meer vanzelf op. Wil je toch de foto’s uit je iPhone halen, dan kun je iPhoto natuurlijk altijd nog handmatig opstarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Foto
Onderwerpen fotografie, iphoto, mac os x