Supersnel door iPhone-video’s scrubben

In iOS is het al enige tijd mogelijk om supersnel (of extra langzaam) door video’s en podcasts te scrollen. Wanneer je je vinger op de voortgangsbalk houdt verschijnt er een tekst dat je op normale snelheid aan het scrubben bent. Je vinger beweegt daarbij in een horizontale richting heen en weer. Naarmate je je vinger […]

In iOS is het al enige tijd mogelijk om supersnel (of extra langzaam) door video’s en podcasts te scrollen. Wanneer je je vinger op de voortgangsbalk houdt verschijnt er een tekst dat je op normale snelheid aan het scrubben bent.

Scrubben in iOS 7Je vinger beweegt daarbij in een horizontale richting heen en weer. Naarmate je je vinger verder naar beneden op het scherm verplaatst, hoe langzamer het scrubben gaat.

De plaats van je vinger op het scherm bepaalt dus de snelheid: onderaan het scherm gaat het scrubben erg langzaam, zodat je de ‘cursor’ veel nauwkeuriger kunt positioneren. Wil je snel door een filmpje spoelen, dan zet je je vinger dichter bij de voortgangsbalk, zoals in de hiernaast getoonde afbeelding te zien is.

De functie werkt ook in films en video’s die je via QuickTime afspeelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2014
Categorie Video