Standaard zoekmachine op iPhone wijzigen van Google naar Bing of Yahoo

In Safari op de iPhone kun je de standaard zoekmachine Google vervangen door de zoekmachine van Yahoo! Maar er zijn ook nog andere manieren om te zoeken.

Als je Safari op de iPhone opent, zul je zien dat het zoekvak altijd gebruik maakt van Google. Het is niet de enige partij waar Apple mee samenwerkt: zo wordt in de apps Aandelen en Weer data aangeleverd door Yahoo.

Zoekmachine in Safari aanpassenHeb je het wel gehad met de zoekmachine van Google, dan kun je dit via de instellingen wijzingen. Ga naar Instellingen > Safari > Zoekmachine. In plaats van Google kun je ook Yahoo of Bing kiezen.

Wil je liever Google als standaard zoekmachine houden, maar wil je tegelijk gebruik kunnen maken van Yahoo, dan kun je applicatie Yahoo! Zoeken gratis uit de App Store downloaden.

Natuurlijk zit je niet vast aan een zoekmachine zoals Google of Bing, als je informatie op de iPhone wilt zoeken. Je kunt ook terecht bij gespecialiseerde zoekmachines zoals het betaalde WolframAlpha. Daar kun je ook complexe vragen aan stellen, zoals: “Is Obama ouder dan Oprah?” Je moet je vraag wel in het Engels stellen.

Zoeken met Siri

Ook is het mogelijk om met behulp van Siri met je stem te zoeken. Heb je een iPhone 4S of nieuwer, dan kun je de homeknop van het toestel even ingedrukt houden om de spraakassistent Siri te activeren. Je kunt nu inspreken wat je zoekt. Siri zoekt op internet, bijvoorbeeld via Wolfram Alfa en Bing. Siri kan ook voetbaluitslagen geven van de Nederlandse eredivisie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2014
Categorie Internet