apple-tv-afstandsbediening

Handige sneltoetsen voor de afstandsbediening van je Apple TV

Met de afstandsbediening van je Apple TV kun je snel terug naar het hoofdmenu, snel sluimeren meer. Deze tip legt de mogelijkheden uit.

apple-tv-afstandsbedieningMeteen terug naar het hoofdscherm, je Apple TV snel sluimeren of resetten, bladeren of de afstandsbediening snel koppelen/ontkoppelen. Hiervoor hoef je niet te gaan zoeken in de menu-opties. Dit kan gewoon met de afstandsbediening die bij je Apple TV geleverd wordt. Wij zetten de handigste opties op een rij.

Meteen terug naar het hoofdscherm

Soms zit je in een app op je Apple TV en wil je snel terug naar het hoofdmenu om iets in te stellen. Dat kan heel eenvoudig met de afstandsbediening van je Apple TV. Houd de menuknop lang ingedrukt totdat je terugkeert naar het hoofdmenu.

Apple TV snel sluimeren

Het sluimeren van je Apple TV is enigszins omslachtig. Je moet daarvoor helemaal terug naar het hoofdmenu en vervolgens in de juiste menu’s de optie vinden. Maar dat kan ook eenvoudiger met de afstandsbediening. Houd de afspeel/pauze-knop vijf seconden lang ingedrukt totdat de Apple TV gaat sluimeren.

Apple TV snel resetten

Het kan gebeuren dat de Apple TV vastloopt of niet meer de juiste informatie toont. Dan kan het verstandig zijn om het apparaat even te resetten. Dit kan je gewoon doen met de afstandsbediening door de menuknop en omlaagknop tegelijkertijd gedurende zes seconden ingedrukt te houden.

Bladeren door video-hoofdstukken

Met de afstandsbediening kun je ook snel bladeren door hoofdstukken van een video of film. Dit doe je als volgt:

  1. Druk op de omlaagknop tijdens het afspelen van een video.
  2. Druk op de links of rechts om door hoofdstukken te bladeren.

Snel je Apple TV-afstandsbediening koppelen en ontkoppelen

  • Koppelen: houd de menuknop en knop naar rechts gedurende zes seconden ingedrukt.
  • Ontkoppelen: houd de menuknop en knop naar links gedurende zes seconden ingedrukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Apple TV
Onderwerp apple tv