Pushbullet Windows

Zo kun je makkelijk data uitwisselen tussen iPhone, iPad en Windows-pc’s

Wil je data uitwisselen tussen iPhone, iPad en Windows-pc's? Met Pushbullet gaat het heel eenvoudig. In deze tip leggen we uit hoe je bestanden, teksten en meer kunt doorsturen naar jezelf of anderen.

Data uitwisselen tussen iPhone, iPad en Windows is niet zo moeilijk als je denkt. Er zijn meerdere apps en diensten waarmee je content tussen je iDevice en Windows-pc kunt uitwisselen, maar veel mensen gebruiken Pushbullet omdat het gemakkelijk en betrouwbaar is. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Pushbullet: data uitwisselen tussen iPhone, iPad en Windows-pc

Op de Mac heb je AirDrop en Universeel klembord. Is er ook zoiets voor Windows-gebruikers? Jazeker, daarvoor zijn er meerdere AirDrop-alternatieven, ook voor Windows. Eén daarvan is Pushbullet. Daarmee kun je moeiteloos teksten, bestanden en linkjes tussen je apparaten uitwisselen, als ze op heel verschillende besturingssystemen draaien.

Pushbullet iPhone

Pushbullet-app downloaden

Om Pushbullet te kunnen gebruiken moet je wel de speciale iOS-app downloaden vanuit de App Store. Ook moet je de bijbehorende Windows-software op je pc installeren. Pushbullet maakt dus gebruik van twee apps: één op iOS en één voor Windows. Door beide apps te installeren kun je apparaten met elkaar koppelen. Er is overigens ook een Pushbullet-app voor de Mac verkrijgbaar, maar vaak is dit niet nodig omdat je binnen Apple’s ecosysteem al meerdere mogelijkheden hebt om bestanden en teksten uit te wisselen, bijvoorbeeld via het eerder genoemde AirDrop. Pushbullet is vooral handig als je met verschillende apparaten werkt, bijvoorbeeld met een mix van iOS, Android, macOS en Windows.

Er zit één nadeel aan: je hebt een Google- of Facebook-account nodig om te kunnen inloggen op de dienst.

Data uitwisselen tussen iOS en Windows

Nadat je de Pushbullet-apps op je iPhone, iPad en Windows-pc hebt geïnstalleerd ga je als volgt te werk:

  1. Log in met je Facebook- of Google-account in beide apps.
  2. Open de app op je computer en selecteer in de zijbalk Devices.
  3. Plak een tekst of iets anders wat je wilt delen.
  4. Open de Pushbullet-app op je iPhone of iPad en ga onderin het scherm naar het tabblad Pushing.
  5. Tik bovenin het scherm op het tabblad Me.
  6. Je ziet nu de zojuist geplakte tekst ook op je iPhone of iPad.

Andersom werkt het uiteraard hetzelfde: je plakt iets op de iPhone of iPad en kunt dit vervolgens terug zien op een Windows-pc.

Pushbullet iPhone

Waarom Pushbullet nog meer handig is

Er zijn nog meer redenen waarom Pushbullet handig kan zijn voor mensen die een iPhone in combinatie met een Windows-computer gebruiken, bijvoorbeeld:

  • Om bestanden en url’s met jezelf te delen: foto’s, notities en andere documenten kun je gemakkelijk delen tussen je apparaten.
  • Om bestanden met anderen te delen: heb je vrienden die ook Pushbullet gebruiken, dan kun je ze gemakkelijk een bestand sturen. Dit kan uiteraard ook via iMessage (voor Apple-gebruikers) of WhatsApp (voor gebruikers op diverse platformen).
  • Om jezelf te abonneren op kanalen: met Pushbullet kun je niet alleen notificaties krijgen van dingen die je zelf hebt doorgestuurd, maar de app gaat ook nog een stap verder. Je kunt je abonneren op kanalen, die je op de hoogte houden van allerlei zaken zoals koopjes of nieuwtjes.

Zoek je nog meer AirDrop-alternatieven voor Windows en andere platformen, dan raden we onderstaand overzicht aan.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen airdrop, pushbullet