Prullenmand-omzeilen

Zo sla je de prullenmand over in macOS

Verwijder je regelmatig bestanden en vind je de prullenmand een onnodige extra stap? Wis bestanden dan direct en sla de prullenmand over met deze toetsencombinatie.

Als je een bestand verwijdert op je Mac, weet je vaak al dat je hem niet meer terug hoeft te zien. Een beetje overbodig dus om het eerst naar je prullenmand te verplaatsen, om die vervolgens weer te legen. Met deze toetsencombinatie sla je de prullenmand over en verwijder je bestanden direct.

Prullenmand-omzeilen

De prullenmand op je Mac heeft een belangrijke functie. Het is een handig mapje als je niet zeker weet of je een bestand echt wilt verwijderen, maar in veel gevallen wat onnodig.

Snel bestanden verwijderen door de prullenmand over te slaan

Je klikt immers niet voor niets op de verwijderknop, en als je veel te wissen hebt is het makkelijker om de prullenmand over te slaan en bestanden direct te verwijderen. Dat doe je met deze shortcut:

Option + CMD + Backspace

Omdat je met dit commando de prullenmand overslaat, kun je de verwijderde bestanden dus niet meer terugkijken. Denk dus wel goed na voordat je een bestand op deze manier wist, want die prullenmand is immers niet voor niets toegevoegd.

Slag om de arm

Als je liever een slag om de arm houdt, is er ook een toetsencombinatie waarmee je in een keer de prullenmand leegt. Hierdoor verwijder je bestanden in eerste instantie niet definitief, maar is het wel een stuk sneller om die prullenmand te legen als je er zeker van bent dat je de bestanden niet meer nodig hebt.

CMD + Option + Shift + Backspace

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Mac
Onderwerp el capitan
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.12 Sierra, macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.14 Mojave, OS X 10.11 El Capitan