Pokémon Go spelergevechten.

Pokémon Go spelergevechten zijn hier: zo daag je iemand uit tot een gevecht

Pokémon Go laat je vanaf nu ook tegen andere spelers vechten, in real-time. Hoe werken de Pokémon Go spelergevechten, wat heb je nodig en hoe start je een gevecht? In deze tip leggen we je alles uit over de Pokémon Go trainer battles.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Naast het spelen in een Gym kun je in Pokémon Go ook vechten tegen andere spelers. Dit kan zowel tegen spelers die ver weg zijn als tegen spelers die bij je in de buurt zijn. Maar waar moet je beginnen? In deze tip helpen we je een eind op weg in de trainergevechten in Pokémon Go.

Wat zijn Pokémon Go spelergevechten?

De spelergevechten in Pokémon Go zijn één op één gevechten tegen een andere speler. Je vecht met je eigen gevangen Pokémon tegen de Pokémon van de tegenstander. In elk gevecht mag je drie Pokémon gebruiken en wie het eerste alle drie de Pokémon van de tegenstanders verslagen heeft, is de winnaar.

Pokémon Go spelergevechten.

In veel opzichten lijken de gevechten op de bekende Gym-battles. Net als bij de Gyms kun je meerdere soorten aanvallen doen. De standaard aanval doe je door op het scherm te tikken. Je hoeft hierbij niet te richten, want je aanval is altijd raak. Als je vaak genoeg aangevallen hebt, kun je een Charged Attack doen. Tik hiervoor op de knop die in beeld verschijnt en tik daarna zo snel als je kan opnieuw op het scherm. De Charged Attack is een stuk sterker, dus je brengt in één keer veel schade toe. Anders als bij Gym-gevechten kun je aanvallen niet ontwijken. Wel kun je twee keer per gevecht jezelf verdedigen met een schild zodra de tegenstander een Charged Attack doet.

Wat heb ik nodig voor spelergevechten in Pokémon Go?

Allereerst moet je minimaal level 10 zijn om tegen andere spelers te vechten. De trainergevechten zijn dus alleen beschikbaar als je dit level bereikt hebt. Heb je dat nog niet, dan moet je dus nog eerst op pad gaan om meer Pokémon te vangen.

Je hebt daarnaast uiteraard ook sterke Pokémon nodig. De gevechten zijn ingedeeld in drie competities: de Great League, de Ultra League en de Master League. Bij de Great League mogen alleen Pokémon meedoen die maximaal 1500 CP hebben. Bij de Ultra League ligt deze limiet op 2500 CP en bij de Master League geldt geen limiet. Zorg er dus voor dat je voldoende sterke Pokémon hebt om mee te vechten.

Vechten kan tegen onbekenden en vrienden. Wil je tegen een onbekende vechten, dan moet je bij elkaar in de buurt zijn. Wil je op afstand vechten, dan moet je vrienden in je vriendenlijst hebben die minimaal Ultra of Best Friend zijn.

Hoe kan ik in Pokémon Go vechten tegen een vriend?

Wil je tegen een vriend spelen? Dan kan dat op twee manieren. In het eerste geval moet je bij elkaar in de buurt zijn:

 1. Open de Pokémon Go-app en tik linksonder op je profiel.
 2. Tik rechtsboven op Friends.
 3. Kies een vriend waar je tegen wil vechten.
 4. Tik op Battle en kies je team.

Pokémon Go vriend uitdagen voor gevecht.

Wil je op afstand tegen een vriend vechten, dan kan dat ook:

 1. Open de Pokémon Go-app en tik linksonder op je profiel.
 2. Tik rechtsboven op Friends.
 3. Kies een vriend van minimaal niveau Ultra Friend. Je kan dit zien door een vriend te kiezen en linksboven op de hartjes te tikken.
 4. Tik op Battle en kies je team.

Hoe kan ik tegen een willekeurige speler vechten in Pokémon Go?

Behalve tegen vrienden kun je ook mensen uitdagen die niet in je vriendenlijst staan. De enige voorwaarde is dat je bij elkaar in de buurt moet zijn. Daarna doe je het volgende:

 1. Open de Pokémon Go-app en tik rechtsonder op de Nearby-radar.
 2. Kies linksboven voor Battle.
 3. Je QR-code wordt nu getoond. Laat deze door de andere speler scannen. Wil je zelf scannen, tik dan op Challenge a trainer.
 4. Kies je team en het gevecht kan beginnen.

Pokémon Go vechten via QR-code.

Hoe kan ik een team samenstellen voor Pokémon Go spelergevechten?

Voordat je met elk gevecht start, kies je de Pokémon waar je mee wil vechten. De game geeft standaard al suggesties voor Pokémon die je kan gebruiken. Tik op een Pokémon om deze te verwisselen met een andere Pokémon uit je collectie. Je kan echter ook al voor elke competitie een team samenstellen:

 1. Open de Pokémon Go-app en tik op de Pokéball.
 2. Kies voor Pokémon.
 3. Tik linksboven op Party.
 4. Kies een competitie waar je een team voor wil samenstellen.
 5. Geef het team een naam en kies de drie Pokémon die je toe wil voegen.

Pokémon Go teams samenstellen voor spelergevechten.

Op deze manier kun je sneller je favoriete Pokémon kiezen en het gevecht aan gaan.

Kan ik de spelergevechten in Pokémon Go trainen?

Wil je eerst wat oefenen en beter worden in de spelergevechten voordat je het echt tegen iemand op gaat nemen? Dat kan, want je kan trainen tegen de teamleiders van Team Valor, Team Mystic en Team Instinct. Dit kan onbeperkt en je krijgt er ook nog allerlei bonussen voor. Dit werkt als volgt:

 1. Open de Pokémon Go-app en tik rechtsonder op de Nearby-radar.
 2. Kies linksboven voor Battle.
 3. Kies één van de drie trainers: Blanche, Candela en Spark. Elke trainer is gespecialiseerd in een type Pokémon.
 4. Selecteer je Pokémon en ga het gevecht aan.

Pokémon Go spelergevechten trainen.

Tips voor spelergevechten in Pokémon Go

Heb je moeite met het verslaan van andere spelers? Dan kunnen deze tips helpen:

 • Maak je Pokémon sterker. Vang meer Pokémon en verhoog ze in level met je Stardust en Candy. Hoe hoger je CP, hoe sterker de Pokémon zijn.
 • Kies de juiste League. Als je nog niet zulke sterke Pokémon hebt, kun je beter voor de Great League kiezen. Het maximale aantal CP is daar 1500, dus je weet dan zeker dat je niet tegen de sterkste Pokémon hoeft te vechten.
 • Leer een extra Charged Attack. Met een extra Charged Attack sta je sterker in het gevecht. Een tweede Charged Attack kan bijvoorbeeld van een ander type zijn, waarmee je in het voordeel bent tegen je tegenstander. Hoe meer verschillende aanvallen, hoe beter. Je leert een extra Charged Attack door op de Pokéball te tikken, te kiezen voor Pokémon en één van je Pokémon te selecteren. Tik dan op de knop New Attack. Let op: dit kost je wel veel Stardust en Candy.
 • Gebruik het juiste type. Water is sterk tegen vuur, vuur is sterk tegen gras en gras is sterk tegen water: dat is de basis van Pokémon. Er zijn heel veel verschillende types die juist in het voordeel of in het nadeel zijn tegen een bepaald type. Bekijk goed van welk type een Pokémon is en kies de juiste om mee aan te vallen. Via de knop rechtsonder kun je eenvoudig wisselen tussen de drie Pokémon in het gevecht.
 • Gebruik de verdediging op het juiste moment. Voor elk gevecht kan je jezelf twee keer verdedigen tegen een Charged Attack met een zogenaamd schild. Omdat dit niet onbeperkt kan, moet je dus zuinig zijn met het gebruik ervan. Als je nog drie Pokémon hebt, is het zonde om meteen al je verdediging te gebruiken. Je kan dit beter benutten op het moment dat het erom hangt en je dicht bij de overwinning bent.

Op zoek naar meer tips voor Pokémon Go? Lees dan ons Pokémon Go tipsoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2020
Categorie Apps
Onderwerp pokemon
Device iPhone
Software iOS