Podcast-microfoon

Opslagruimte voor podcasts beheren op iPhone en iPad

Zit je iPhone vol met oude podcastafleveringen? Voor de Podcasts-app kun je instellen welke afleveringen al dan niet automatisch gedownload worden. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Opslagruimte in Podcasts-app

Apple heeft een Podcasts-app waarmee je podcasts en radioshows kunt beluisteren. Ongemerkt kan de hoeveelheid opslagruimte die podcasts in beslag nemen enorm toenemen. Daarom heeft het zin om regelmatig te kijken naar de opslagruimte die oude podcast-afleveringen bezet houden en te kijken welke oude afleveringen van podcasts je wilt wissen.

Voorheen moest je je in iTunes abonneren op een podcast, waarna de afleveringen met je iPhone werden gesynchroniseerd. Je gaf daarbij aan dat je bijvoorbeeld alleen de 10 nieuwste afleveringen wilde meenemen op de iPhone. Met de losse Podcasts-app is dat niet meer nodig. Je kunt je meteen vanuit de app abonneren op podcasts en afleveringen downloaden. Maar je hebt daarbij weinig zicht op het geheugengebruik, waardoor je iPhone ongemerkt vol kan raken met content die je al hebt beluisterd hebt.

Instellingen voor opgeslagen podcasts

Je kunt zelf kiezen hoeveel afleveringen van een podcast je bewaart. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Blader naar Podcasts.
  3. Ga naar Download afleveringen.
  4. Je kiest hier uit drie opties: Uit, Alleen nieuwe of Alle niet-afgespeelde.
  5. Keer een scherm terug en zet de schakelaar bij Wis afgespeelde afleveringen aan. Hierdoor worden afleveringen die je beluisterd hebt automatisch verwijderd.

Podcasts-app afleveringen downloaden.

Je vindt hier daarnaast ook nog een instelling om nieuwe podcastafleveringen alleen te downloaden indien je met Wi-Fi verbonden bent. Als je dus data wil besparen, zet je de schakelaar bij Alleen downloaden via Wi-Fi aan.

Andere nuttige tips over de Podcasts-app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apps
Onderwerp podcasts