Profielen van iOS beta-apps verwijderen

Als je wel eens betatester voor iPhone-apps bent, kan het gebeuren dat je onderstaande pop-up ziet. Wat betekent het en hoe kom je ervan af? Bij het organiseren van een betatest wordt tegenwoordig voornamelijk gebruik gemaakt van TestFlight. Daarbij wordt een (mobile provisioning-)profiel op de iPhone geïnstalleerd, die een beperkte geldigheidsduur heeft. De ontwikkelaar kan […]

Als je wel eens betatester voor iPhone-apps bent, kan het gebeuren dat je onderstaande pop-up ziet. Wat betekent het en hoe kom je ervan af?

provisioning profileBij het organiseren van een betatest wordt tegenwoordig voornamelijk gebruik gemaakt van TestFlight. Daarbij wordt een (mobile provisioning-)profiel op de iPhone geïnstalleerd, die een beperkte geldigheidsduur heeft. De ontwikkelaar kan de geldigheid instellen op 1 jaar, maar ook op een kortere periode, bijvoorbeeld 3 maanden. Hoe het installeren van beta-apps werkt hebben we in eerdere tips uitgelegd:

profielen iphone mobile provisioningDeze profielen zorgen ervoor dat jouw iPhone wordt geautoriseerd om de app te installeren. Een ontwikkelaar kan maximaal 100 iOS-apparaten van betatesters opnemen in een lijst. Dat beperkt dus het aantal mensen dat kan meedoen aan een betatest.

Een paar dagen voordat het profiel verloopt, krijg je een waarschuwing op je scherm, zoals hierboven getoond. Je kunt slechts twee dingen doen: tik op ‘Remind Me’ en je krijgt een paar dagen later opnieuw een pop-up. Of tik op ‘Show Me’ om het profiel alvast te verwijderen, als je de applicatie toch niet meer gebruikt.

De profielen vind je via de instellingen: ga naar Instellingen > Algemeen > Profielen. Je kunt bij elk profiel details opvragen, onder andere de datum waarop het afloopt.

Verlopen profielen kun je weggooien. Je moet de losse apps dan nog wel handmatig weggooien. Ze zijn nog wel aanwezig op je iPhone (en nemen dus ruimte in), maar je kunt ze niet meer gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Apps
Onderwerpen apps, beta