iPhone trager met kat

Dit betekent de melding ‘Deze app laat je iPhone mogelijk trager werken’

Krijg je de melding 'Deze app laat je iPhone mogelijk trager werken'? Dan heb je te maken met een verouderde app, die nog niet is bijgewerkt voor 64-bit processoren. Sinds iOS 11 zijn deze apps helemaal niet meer te installeren.

Krijg je opeens een melding dat je iPhone trager wordt door een bepaalde app? Dit heeft te maken met de eisen die Apple al sinds 2016 aan ontwikkelaars stelt. De app die je wilt gebruiken is recent niet meer bijgewerkt en kan daardoor niet gebruik maken van de nieuwste technieken in je iPhone. De melding is vooral relevant voor mensen die nog oudere iOS-versies zoals iOS 9 en 10 gebruiken, bijvoorbeeld op een oudere iPad.

iPhone trager door app

Waarschuwing bij 32-bit apps

Het goede nieuws: je kunt de app gewoon blijven gebruiken en je zult waarschijnlijk ook niet merken dat je iPhone veel trager wordt. De waarschuwing wordt alleen getoond bij apps die ooit gemaakt zijn voor 32-bit processoren en nog niet geoptimaliseerd zijn voor 64-bit.

Apple verplicht alle ontwikkelaars sinds juni 2015 om hun apps aan te passen voor 64-bit processoren. Apps die in juni 2015 al in de App Store stonden mogen gewoon blijven staan, totdat Apple ze in een toekomstige opruimactie toch uit de App Store haalt. Een van de apps die nog niet is aangepast zie je op de afbeelding hierboven: de zeer populaire 7 Minute Workout-app (link).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Apps
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10