iPhone 7 camera review: de linker camera is in de IPhone 7 en iPhone 7 Plus exact hetzelfde

Vijf dingen die je ook met je iPhone-camera kan doen

Behalve het maken van foto's en video's, kun je met de iPhone-camera nog veel meer doen. Scan documenten, barcodes, wijnflessen en meer. Lees hier vijf dingen die je nog meer met de iPhone-camera kunt doen.

iPhone 7 camera review: de linker camera is in de IPhone 7 en iPhone 7 Plus exact hetzelfde
De camera van de iPhone kan gebruikt worden voor het maken van foto’s en video’s, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Je kunt de camera gebruiken om streepjescodes en barcodes te scannen, documenten te digitaliseren en zelfs wijnflessen in te scannen. In deze tip zetten we enkele mogelijkheden op een rij die je met de iPhone-camera kunt doen.

#1 Barcodes en QR-codes scannen

Als je in de winkel staat en bijvoorbeeld meer informatie over een product wil weten, dan zijn daar allerlei apps voor. Als je in de App Store zoekt op barcode of streepjescode, kom je allerlei soorten apps tegen waarmee je barcodes en QR-codes kunt scannen. Een goed voorbeeld van zo’n app is Scan (link), die ideaal werkt met QR-codes. Apps die goed werken met Nederlandse streepjescodes zijn een stuk schaarser. De app QRbot (link) werkt wel met een aantal producten, maar lang niet met alle streepjescodes.

Appie en Bol.com met barcodescanners.

Een goed voorbeeld van een app waarmee je je boodschappen kan scannen, is de app van Albert Heijn. De Appie-app (link) heeft een barcodescanner, waarmee je snel producten op je boodschappenlijstje kunt zetten. Ga naar je boodschappenlijstje, tik op Boodschappen toevoegen en selecteer de optie Barcodescanner. Via de streepjescodes op producten, maak je vervolgens je eigen boodschappenlijstje. Je kunt zelfs in sommige Albert Heijn-vestigingen je iPhone gebruiken om te zelfscannen, zodat je niet langs de kassa hoeft te gaan. Ook de app van Bol.com (link) heeft een barcode- en QR-scanner, zodat je producten kunt terugvinden.

#2 Documenten digitaliseren

Heb je nog een hoop oud papierwerk liggen dat je liever niet weg wil gooien, dan kun je deze eenvoudig digitaliseren. Er is een groot aanbod aan scannerapps die allemaal je papieren documenten kunnen inscannen. Een goed voorbeeld van zo’n app is Scanbot (link), waarmee je zelfs tegen betaling kunt faxen vanaf je iPhone. In onderstaand artikel vind je een overzicht van de zeven beste documentscanners voor de iPhone.

#3 Wijnflessen herkennen

Als je een echte wijndrinker bent, dan wil je graag alles weten van de wijnen waar je een slok van gaat proeven. De app Vivino is een razendpopulaire wijnapp waarmee je niet alleen wijnetiketten op flessen mee kunt scannen, maar ook handig is voor het scannen van de wijnkaart in een restaurant. Zo weet je meteen wat voor soort wijn je bestelt en waar die hoge prijs toch eigenlijk vandaan komt.

#4 Gebruik je iPhone als een vergrootglas

Ben je slechtziend, dan kun je de lettergrootte op je iPhone aanpassen. iOS 10 bevat echter ook een verborgen vergrootglas. De Vergrootglas-functie gebruikt je camera om dingen snel groter weer te geven. Je gebruikt de vergrootglas om drie keer achter elkaar op de homeknop te drukken. Je kunt daarna nog inzoomen, filters toepassen en meer, zodat tekst beter en duidelijker in beeld komt. Handig als je de kleine lettertjes van je nieuwe contract beter wil bekijken.

#5 E-nummers van ingrediënten bekijken

Voor mensen die wegens gezondheidsredenen op hun eten moeten letten, kan de iPhone-camera ook van pas komen. De Ekoplaza-app kan bijvoorbeeld ingrediënten op verpakkingen scannen. Richt je iPhone op de lijst van ingrediënten en de app scant deze op e-nummers. Vervolgens wordt aangegeven of het e-nummer goed of ongezond is. Veel producten bevatten een hele lijst aan e-nummers, maar wat deze allemaal betekenen kan een raadsel zijn. Deze app kan je daarbij helpen, al werkt het lang niet altijd even goed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Foto
Onderwerpen barcodescanner, camera, scanner