yosemite-mail

Mail Drop gebruiken voor grote e-mailbijlagen op de Mac

Met Mail Drop verstuur je grote e-mailbijlagen op de Mac, ook naar mensen die geen iCloud hebben. Deze tip legt uit hoe je Mail Drop gebruikt.

Als je grote bestanden wilt versturen via e-mail, dan kun je gebruik maken van Mail Drop. Dit houdt in dat het bestand niet via e-mail wordt verstuurd, maar dat iCloud gebruikt wordt als tijdelijke opslagruimte. Het enige wat je meestuurt is een linkje naar het bestand op iCloud.

verbeterde-mail-app-el-capitan

Mail Drop is wel een beetje vergelijkbaar met WeTransfer, waarmee je ook grote bestanden naar iemand anders kunt sturen. Het verschil is dat je met Mail Drop veel minder gedoe hebt. Alles gaat namelijk vanzelf, zodra je een grote bijlage in een e-mailbericht hebt gezet. Met Mail Drop kun je bestanden met een omvang tot 5GB versturen en de ontvanger hoeft geen iCloud- of zelfs maar Apple-gebruiker te zijn.

Stuur je regelmatig grote bijlagen per e-mail, dan is Mail Drop de oplossing. De ontvanger krijgt via de mail alleen een linkje naar het bestand en kan zelf beslissen wanneer hij de mailbijlage downloadt. De bijlages worden tijdelijk op iCloud ‘geparkeerd’, waar ze 30 dagen blijven staan. Gebruikt de ontvanger de Mail-app van macOS of iOS, dan zal hij de bijlage op de normale manier ontvangen. Zo niet, dan krijgt hij een link om het bestand te downloaden.

mail drop emailbijlagen

Mail Drop instellen

Bij een iCloud-adres staat Mail Drop standaard aan. Heb je een ander type e-mailadres? Dan moet je het zelf inschakelen:

  1. Open de app Mail op je Mac.
  2. Ga in de menubalk bovenin het venster naar Mail > Voorkeuren.
  3. Selecteer links het gewenste account en kies het tabblad Accounts.
  4. Vink de optie Verstuur grote bestanden met Mail Drop bij Geavanceerd aan.

Let op: je hebt minstens OS X Yosemite of nieuwe nodig om Mail Drop te kunnen gebruiken.

MailDrop aanzetten

Mail Drop gebruiken

Je gebruikt Mail Drop als volgt:

  1. Maak een nieuw e-mailbericht in de Mail-app op je Mac.
  2. Klik op het paperclip-icoon om bestanden toe te voegen. Je kunt ze er ook naartoe slepen.
  3. Je kunt meerdere bestanden toevoegen aan het e-mailbericht, maar de totale omvang mag niet groter zijn dan 5GB. Telkens wanneer je een bijlage toevoegt, wordt de totale omvang aangepast./li>
  4. Ben je klaar om te versturen, dan krijg je de melding of je de grote bijlage via Mail Drop wilt versturen. Je hoeft dit dus niet handmatig aan te geven.

Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, is het niet mogelijk om een complete map via Mail Drop te versturen. Het gaat alleen om afzonderlijke bestanden. Mocht je toch meerder bestanden willen sturen, dan dien je deze te comprimeren.

Mail Drop bericht versturen

Een alternatief is om gebruik te maken van Gmail. Als de ontvanger ook Gmail gebruik, kun je de grote bestanden zonder problemen per mail versturen.

Mail Drop gebruiken op iPhone en iPad

Je kunt Mail Drop ook gebruiken op de iPhone en iPad. Alles over Mail Drop op de iOS-toestellen vind je in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Mac
Onderwerpen e-mail, yosemite
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.12 Sierra, macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.14, OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.11 El Capitan