Luisteren naar videopodcasts zonder beeld (alleen audio)

Er zijn videopodcasts waarbij je eigenlijk geen beeld nodig hebt. Denk aan iTunes U-video’s waarbij een professor alleen maar wat voor een whiteboard heen en weer ijsbeert. In zo’n geval kun je ook het beeld uitschakelen en alleen naar de audio luisteren. Dat spaart de batterij. Als je de videopodcast normaal afspeelt is dat nogal […]

Er zijn videopodcasts waarbij je eigenlijk geen beeld nodig hebt. Denk aan iTunes U-video’s waarbij een professor alleen maar wat voor een whiteboard heen en weer ijsbeert. In zo’n geval kun je ook het beeld uitschakelen en alleen naar de audio luisteren. Dat spaart de batterij.

Als je de videopodcast normaal afspeelt is dat nogal een aanslag op je batterijduur, terwijl je eigenlijk helemaal niet naar de video kijkt. Schakel je het beeld uit, dan stopt ook meteen de audio. We moeten dus een andere oplossing verzinnen. Je wilt naar de audio luisteren, zonder dat je de video te zien krijgt.

Apple-Earpods-newDeze tip werkt alleen op een iPhone of iPod touch die je kunt bedienen met een knop op het oortelefoon-kabeltje.

  1. Start de videopodcast terwijl de headset is aangesloten.
  2. Druk op de pauze/play-knop van je headset.
  3. Druk op de aan/uit-knop van de iPhone of iPod touch.
  4. Klik op de pauze/play-knop van de headset.

De audio begint weer te spelen, maar je krijgt geen beeld te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorieën Muziek, Video
Onderwerpen Podcast, video