lightroom-adobe

Overstappen van Lightroom naar Foto’s voor OS X

Gebruikte je vroeger Lightroom maar wil je nu de overstap maken naar Foto's voor de Mac? iCulture legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

logo fotos macAls je een nieuwe gebruiker bent van Foto’s voor OS X maar al jaren foto’s maakt en deze organiseert op de Mac, dan wil je natuurlijk je oude foto-collectie importeren. De meeste Mac-gebruikers die overstappen naar Foto’s voor OS X hebben een oude foto-bibliotheek in iPhoto, Lightroom of Aperture staan. In deze tip leggen we daarom uit hoe je de inhoud van Lightroom naar Foto’s voor de Mac stuurt.

In een aparte tip hebben we uitgelegd hoe het importeren van foto’s vanuit iPhoto en Aperture naar de Foto’s-app van OS X werkt.

lightroom-adobe

Foto’s importeren vanuit Lightroom

Als je eerder Lightroom gebruikte voordat je besloot om over te stappen naar Foto’s voor de Mac, dan kun je alle content uit dat programma importeren in Foto’s voor de Mac. Ben je een relatief nieuwe gebruiker van Lightroom op de Mac? Dan herkent Foto’s voor de Mac de Lightroom-bibliotheek en gaat alles automatisch als dat de enige fotobibliotheek op je Mac is. Indien je meerdere fotobibliotheken hebt, dan kun je de gewenste fotobibliotheek selecteren in de de lijst die de overstaphulp je toont.

Gebruik je een oudere versie van Lightroom? Dan kun je de foto’s van de bibliotheek handmatig toevoegen. Ga hiervoor naar Archief > Importeer en selecteer de mappen met foto’s die de Lightroom-bibliotheek gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2015
Categorie Mac
Onderwerpen foto's, lightroom