Launch Center Pro - QR-code scanner toevoegen

Zo gebruik je Launch Center Pro-app om QR-codes te scannen

Launch Center Pro is een handige snelkoppelingen-app waarmee je bepaalde acties snel kunt uitvoeren. Met deze tip kun je in Launch Center Pro ook gebruiken om heel snel QR-codes te scannen.

Launch Center Pro voor QR-codes

Launch Center Pro is een heel geavanceerde snelkoppelingen-app waarmee je specifieke handelingen snel kunt uitvoeren. Zo kun je direct een optie binnen een app opstarten, zoals Tweet de laatste foto in mijn fotorol of Maak een nieuw evenement aan in je favoriete agenda-app. Je kunt Launch Center Pro ook gebruiken om heel snel een QR-code te scannen. In deze tip lees je hoe dat werkt. De app is een alternatief voor Apple’s eigen Shortcuts-app. Wil je QR-codes scannen en heb je geen zin om een andere app te installeren, dan kan het ook met de gewone Camera-app op de iPhone.

QR-codes scannen met je iPhone

Het scannen van QR-codes is handig als je bij een reclameposter meer informatie wilt opvragen of een video wil bekijken op de verpakking van je hamburger. Op e-tickets zoals bioscoop- en concertkaartjes zijn QR-codes nog in grote getale aanwezig. Ook in Apple’s Wallet-app wordt de tweedimensionale blokjescode veel gebruikt.

Launch Center Pro - QR-code scanner toevoegen

De iPhone-camera kan QR-codes niet zomaar uitlezen. Dus als je een code op drukwerk wilt scannen heb je altijd een speciale QR-app nodig. Die moet je maar net geïnstalleerd hebben. Ben je gebruiker van Launch Center Pro, dan heb je geen aparte app nodig en kun je snel de QR-codescanner oproepen.

QR-scanner toevoegen in Launch Center Pro

  1. Open de Launch Center Pro-app op je iPhone en druk rechtsboven op het potlood-icoon.
  2. Launch Center Pro QR-scanner toevoegen stap 1-2

  3. Druk nu op het plus-icoon links- of rechtsonder in het scherm en kies voor het aanmaken van een Action.
  4. Launch Center Pro QR-scanner toevoegen stap 3-4

  5. Kies in het volgende scherm voor Action Composer en daarna voor System Actions.
  6. Launch Center Pro QR-scanner toevoegen stap 5-6

  7. Scroll vervolgens naar de QR Code Scanner en druk daarop.
  8. Launch Center Pro QR-scanner toevoegen stap 7-8

  9. Druk in het volgende scherm rechtsboven op Done.

De QR-scanner is nu toegevoegd aan het beginscherm van Launch Center Pro. Je kunt hem nu nog van plaats verwisselen met een andere snelkoppeling of groep, door het icoon ingedrukt te houden en te slepen. Druk op Done wanneer je klaar bent.

Je bent nu klaar om de QR-scanner te gebruiken. Met een druk op het QR-scanner-icoon open je de scanner in de Launch Center Pro-app. Zo kun je heel snel QR-codes scannen. Zoals eerder aangegeven kan dit in nieuwere iOS-versies ook met de standaard Camera-app.

Launch Center Pro - vandaag weergave widget

Vandaag-weergave widget in berichtencentrum
De Launch Center Pro-app heeft ook nog een widget voor de Vandaag-weergave in het berichtencentrum. Zo kun je snel van je favoriete snelkoppelingen gebruikmaken. Via het Instellingen-menu van Launch Center Pro kun je in het Today Widget gedeelte instellen welke acties je in de Vandaag-weergave wilt hebben. Zo kun je daar ook de QR-code scanner toevoegen om nog sneller te scannen.

Met Launch Center Pro kun je natuurlijk nog veel meer. Lees onderstaande artikelen over onder andere IFTTT-integratie en locatietriggers. Of lees over nog meer apps om alles op je iPhone en iPad te automatiseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerpen launch center pro, qr-code