Stapel iPhones.

IP-adres van je iPhone of iPad achterhalen

Hoe achterhaal je het IP-adres van je iPhone of iPad? Er zijn twee manieren: via de browser of via de netwerkinstellingen. In deze tip lees je hoe je het IP-adres op beide manieren achterhaalt.

Soms is het nodig om het IP-adres van je iPhone of iPad te achterhalen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je met een filemanager toegang wilt hebben tot bestanden op je toestel. Je hebt het ook nodig als je op afstand toegang wilt krijgen tot je iOS-apparaat of als je problemen hebt met je Wi-Fi.

IP-adres achterhalen op 3G en 4G

Welk IP-adres je krijgt toegewezen is afhankelijk van het type internetverbinding. Gebruik je een mobiele dataverbinding (bijvoorbeeld 3G of 4G) en ben je niet verbonden met een Wi-Fi-netwerk, dan bepaal je het IP-adres als volgt:

  1. Open de Safari-webbrowser.
  2. Ga naar websites zoals whatsmyip.org of watismijnipadres.nl. Er zijn nog veel meer websites die dit kunnen laten zien, maar wij kiezen voor het gemak deze twee.
  3. Je IP-adres is op de website te zien, maar let op dat deze in de loop van de tijd kan veranderen. Een paar minuten later kun je van je mobiele provider weer een ander IP-adres toegewezen hebben gekregen. Deze IP-adressen bevinden zich meestal in een vaste reeks, die de provider hanteert.

IP-adres achterhalen bij Wi-Fi-verbinding

Gebruik je Wi-Fi, dan doe je het volgende.

  1. Zorg dat Wi-Fi is ingeschakeld.
  2. Ga naar Instellingen > Wi-Fi.
  3. Kijk naar het netwerk waarop je bent aangesloten. Klik op het blauwe i’tje achter de naam van het netwerk.
  4. Je ziet nu het interne IP-adres in beeld (in dit geval 10.0.0.72). Dit is het IP-adres dat binnen je thuisnetwerk wordt gebruikt om jouw apparaat te herkennen.
  5. Om het externe IP-adres te achterhalen, gebruik je websites als whatsmyip.org of watismijnipadres.nl. Dit is het IP-adres van jouw toestel op het internet.

IP-adres iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Internet
Onderwerpen Internet, wi-fi
Software iOS