Informatie op de iPhone overschrijven via de computer

Als je informatie hebt ingevoerd op de iPhone en niet van plan bent om dit met de computer te synchroniseren, dan kun je dit voorkomen door de data op de iPhone te laten overschrijven. Bij het aansluiten van de iPhone moet je natuurlijk wel voorkomen dat de iPhone vanzelf gaat synchroniseren. Hiervoor gebruik je een […]

Als je informatie hebt ingevoerd op de iPhone en niet van plan bent om dit met de computer te synchroniseren, dan kun je dit voorkomen door de data op de iPhone te laten overschrijven.

Bij het aansluiten van de iPhone moet je natuurlijk wel voorkomen dat de iPhone vanzelf gaat synchroniseren. Hiervoor gebruik je een bekende truc: druk op Command-Option (Mac) of Shift-Control (Windows) bij het aansluiten van de iPhone.

  1. Als de iPhone in iTunes verschijnt ga je naar het tabblad Info.
  2. Ga naar het onderdeel Geavanceerd. Daar vind je de tekst ‘Vervang gegevens op deze iPhone’.
  3. Vink aan welke gegevens je wilt vervangen: contactgegevens of agenda’s.
  4. Klik op Synchroniseer.

De gegevens die je hebt aangevinkt worden vervolgens overschreven.
Als je later opnieuw synchroniseert zal de iPhone normaal synchroniseren: dus informatie die op de iPhone én op de desktop is toegevoegd zal gewoon worden uitgewisseld.

Als de opties, zoals hieronder aangegeven, niet aanklikbaar zijn, maak je gebruik van synchronisatie via iCloud. Die dien je eerst uit te schakelen via Instellingen > iCloud voordat je handmatig gegevens kunt synchroniseren.

Gegevens vervangen in iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2014
Categorie Synchronisatie