iMessage uitschakelen als je even geen iPhone hebt

Heb je (tijdelijk) geen iPhone meer en moet je een telefoon van een ander merk gebruiken, dan kan het gebeuren dat er op je nieuwe telefoon geen sms-berichten binnenkomen. Dit komt waarschijnlijk omdat iMessage nog actief is op je oude iPhone. Apple denkt dat je nog iMessage-gebruiker bent en de berichten blijven binnenkomen op je […]

Heb je (tijdelijk) geen iPhone meer en moet je een telefoon van een ander merk gebruiken, dan kan het gebeuren dat er op je nieuwe telefoon geen sms-berichten binnenkomen. Dit komt waarschijnlijk omdat iMessage nog actief is op je oude iPhone. Apple denkt dat je nog iMessage-gebruiker bent en de berichten blijven binnenkomen op je oude telefoon. Vergeet daarom niet om iMessage uit te schakelen, voordat je naar een telefoon van Samsung, LG, HTC, Nokia of een ander merk overstapt.

iMessage zorgt ervoor dat ieder bericht verstuurd naar een iPhone online wordt verzonden, zodat je geen sms’jes hoeft te verbruiken. Eenmaal ingeschakeld gebeurt dit automatisch: de iPhone verifieert of het telefoonnummer waar je een bericht naar stuurt van een iPhone-gebruiker is, waarna het chatvenster blauw in plaats van groen wordt. Dit geautomatiseerde proces kan alleen voor problemen zorgen als een iMessage-gebruiker overschakelt naar een andere telefoon.

Schakel je iMessage niet met de hand uit, dan blijven de iPhones van je vrienden denken dat je de dienst kunt gebruiken. Berichten worden daardoor niet verstuurd naar de andere smartphone, maar naar de iPhone waar je iMessage op hebt gebruikt. Je iPhone-vrienden kunnen je pas weer gewone sms-berichten sturen als je het geassocieerde telefoonnummer bij iMessage hebt gedeactiveerd. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen:

iOS 7 iMessage instellingen

  1. Ontgrendel je iPhone
  2. Ga naar Instellingen
  3. Tap op Berichten
  4. Tap op Sturen en ontvangen
  5. Tap op je Apple ID en kies voor Log uit

Heb je niet langer de betreffende iPhone in huis, dan is het ook mogelijk om met je Apple ID in te loggen op een andere iDevice om de iMessage-functie uit te schakelen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Tap op Berichten
  3. Tap op Sturen en ontvangen
  4. Tap op je telefoonnummer om hem te deselecteren

Zit je zonder iOS-apparaten, dan kun je ook proberen om de betreffende iPhone of iPad te deactiveren binnen je Support Profile op Apple’s supportsite. Deze methode lijkt voor sommigen het telefoonnummer geassocieerd met iMessage te deactiveren. Vermoedelijk moet er wel maar één iPhone op je profiel geregistreerd staan voordat iMessage op je nummer wordt gedeactiveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Internet
Onderwerp imessage