iMessage werkt niet: wat nu?

Problemen met iMessage kunnen te wijten zijn aan een storing. Hoe weet je of er een storing is? We leggen het uit in deze tip.

Soms kan iMessage problemen geven: de berichtendienst werkt niet goed en er lijkt sprake van een storing. Berichten komen niet aan of de dienst lijkt helemaal niet te werken. Hoe weet je of er een storing is en wat kun je in zo’n geval doen?

Status iMessage controleren

iMessage instellingeniMessage is een van de vele online diensten die Apple aanbiedt. Op een speciale statuspagina kun je de status van alle diensten opvragen. Ook vind je hier de status van iCloud-diensten en de verschillende Stores. Als er sprake is van een grote storing lees je dat natuurlijk ook op iCulture of via ons Twitter-account @iCulture.

Storingen kunnen soms een paar uur duren. In die periode kun je toch nog berichten sturen, waarbij ze als gewoon sms-bericht worden afgeleverd. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichten > Stuur als sms. Je kunt ook tijdelijk overstappen naar alternatieve berichtenapps zoals WhatsApp of Telegram Messenger.

Geen storing bij iMessage?

Als er geen storingen of problemen worden gemeld kan het ook een individueel probleem zijn. We noemen een aantal dingen die je in dat geval kunt proberen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerp imessage