iCloud Drive app in iOS 8

Bepaal zelf welke apps gebruik maken van iCloud Drive

Dankzij iCloud Drive heb je overal toegang tot je bestanden, maar de opslagruimte is beperkt. In deze tip leggen we uit hoe je zelf bepaalt welke apps gebruik mogen maken iCloud Drive.

iCloud Drive app in iOS 8Dankzij iCloud Drive bewaar je bestanden in een online opslagruimte, zodat je er overal gebruik van kan maken. De opslagruimte van iCloud is echter beperkt en alleen de eerste 5 GB is gratis. Daarom kun je zelf bepalen welke apps gebruik mogen maken van iCloud Drive. In deze tip lees je hoe je via de Instellingen van je iPhone, iPad en de Mac kunt bepalen welke programma’s gebruik maken van iCloud Drive.

iCloud Drive instellen op iPhone

iCloud Drive uitschakelen iPhone

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad
  2. Tik op iCloud.
  3. Tik op iCloud Drive.
  4. Nu zie je een lijst van apps die gebruik maken van iCloud Drive. Als de schakelknop op groen staat, gebruikt de app iCloud Drive als plek om bestanden op te slaan. Als je de functie uitschakelt, verbreek je de verbinding van de app met iCloud Drive. De bestanden worden niet zomaar uit de cloud gegooid.


iCloud Drive instellen op Mac

iCloud Drive Mac uitschakelen Mac

  1. Klik op het ο£Ώ-logo, linksboven in de menubalk of open de map Programma’s van je Mac.
  2. Open het programma Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op iCloud.
  4. Klik bij ‘iCloud Drive’ op Opties.
  5. Nu krijg je een lijst te zien van programma’s die gebruik maken van iCloud Drive. Haal het vinkje weg bij programma’s die geen gebruik meer mogen maken met iCloud Drive. Het programma kan dan geen bestanden meer in iCloud Drive opslaan.

Als je iCloud Drive voor een app of programma hebt uitgeschakeld, dan is het handig om de map op iCloud Drive te controleren op belangrijke bestanden, voordat je alles meteen in de prullenmand gooit. Anders gooi je misschien per ongeluk belangrijke bestanden weg.

Hoe krijgen apps toegang tot iCloud Drive?

iCloud Drive inschakelen

Een app kan niet zomaar gebruik maken van iCloud Drive. Als gebruiker moet je een app of programma altijd eerst toegang geven tot iCloud voordat dit mogelijk is. Vaak is dat erg handig; de iWork-programma’s gebruiken allemaal iCloud Drive zodat je op ieder Apple-apparaat je documenten hebt en direct verder kan werken. Maar je zal voor lang niet alle programma’s clouddiensten nodig hebben.

Lees meer over de mogelijkheden van iCloud Drive in onze gids iCloud Drive: wat is het, wat kun je er mee?

Of lees ons dossier over iCloud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Internet
Onderwerp icloud drive