Pokeballs

Zo kom je aan Great Balls en Ultra Balls in Pokémon Go

In Pokémon Go zitten verschillende Pokéballs. Hoe krijg je Great Balls en Ultra Balls en hoe zit het met de legendarische Master Balls? Dat lees je in deze tip, over het gebruik van Pokéballs in Pokémon Go.

In Pokémon Go ga je continu op stap om nieuwe Pokémon te vangen. Dat vangen doe je met Pokéballs. Maar wist je dat er vier verschillende varianten zijn? Wij vertellen je welke dat zijn en hoe je ze kunt bemachtigen.

Pokeballs

Speciale Pokéballs: zo kom je eraan

In Pokémon Go begin je met een aantal ‘normale’ ballen, genaamd Pokéballs. Deze herken je aan hun rood-witte kleur. Later krijg je ook nog speciale ballen: Great Balls, Ultra Balls en Master Balls. Iedere bal is sterker dan zijn voorganger en maakt het gemakkelijker om een Pokémon met een hogere CP te vangen. Als je een nieuw soort Pokéball krijgt, kun je tijdens het vangen van een Pokémon wisselen tussen de ballen.

De speciale Pokéballs zijn aan het begin van het spel niet te verkrijgen, omdat ze pas bij een bepaald level beschikbaar komen. In het begin van het spel heb je die speciale ballen niet nodig, omdat je toch weinig Pokémon tegenkomt die heel sterk zijn.

Great Balls: vanaf level 12

Vanaf level 12 krijg je Great Balls, oftewel blauwe ballen. Ze hebben een rode streep. Vanaf level 12 tot en met 19 krijg je bij het behalen van elk level nog een aantal gratis Great Balls. Je krijgt ze ook regelmatig door aan de PokéStops te draaien. Het is dus zaak om de eerste levels zo snel mogelijk door te komen, zodat je de beschikking krijgt over de betere Great Balls, waarmee je makkelijker raak gooit. Daarnaast helpt het om een Razz Berry in te zetten als je een bijzondere Pokémon wilt vangen.

Great Ball

Ultra Balls: vanaf level 20

Bereik je level 20, dan krijg je er weer een nieuw soort bal bij: de Ultra Balls. Ook hiervan ontvang je eerst een aantal om mee te starten en bij ieder level dat je omhoog gaat krijg je een aantal nieuwe als bonus. Je ontvangt ze ook via de PokéStops. De Ultra Balls herken je aan de zwarte bovenkant met gele strepen.

Ultra Ball

Master Balls: nog niet in Pokémon Go

Eén soort Pokéballs zit nog niet in het spel: de Master Balls. dit zijn ballen waarmee je gegarandeerd elke Pokémon vangt. Zo’n Master Ball komt dus van pas als je tegenover een zeer zeldzame Pokémon staat die je echt wilt hebben. Op het moment van schrijven zijn de Master Balls wel aangetroffen in de code van het spel, maar ze zijn nog niet zichtbaar. Hopelijk brengt een toekomstige update daar verandering in. Op een Master Ball moet je erg zuinig zijn, want als ze uiteindelijk in de game beschikbaar komen, krijg je er maar een beperkt aantal.

Pokéballs gebruiken

De verschillende Pokéballs gebruik je door tussen de opties te wisselen. Kom je een Pokémon tegen die je wilt vangen en heeft hij een hoge CP? Tik dan op het rugzakje rechtsonder. Nu kom je in een menu, waar je kunt zien hoeveel Pokéballs je nog hebt van elke soort. Tik op de gewenste Pokéball en je gaat terug naar het spel, om de Pokémon met de gekozen bal te vangen. Je kunt zo vaak tussen ballen wisselen als je wilt, zolang je nog voorraad hebt. Nieuwe ballen haal je bij de PokéStops, die je vooral vindt in de historische centra van steden en in parken, waar allerlei kunstwerken en herkenningspunten dienst doen als PokéStop.

Momenteel kun je in de Pokémon-shop alleen normale Pokéballen krijgen. Ze kosten €0,99 voor twintig stuks, een nogal slechte deal omdat je ze ook gratis kunt krijgen door een paar keer aan een PokéStop te draaien. Wij weten wel betere manieren om geld in Pokémon Go uit te geven. Later wordt het misschien ook mogelijk om Great Balls en Ultra Balls via de shop aan te schaffen.

PokeballPokemon Go rugzak

Heb je nog geen speciale Pokéballs? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van speciale technieken. Zo heb je een grotere kans om een Pokémon te vangen als je een Nice, Excellent of Great Throw doet. Dit doe je door precies in het smalle cirkeltje te landen. Hoe kleiner de cirkel, hoe groter de kans dat je de Pokémon vangt. Een andere optie is het gebruik van een Razz Berry. Deze vruchtjes krijg je ook bij PokéStops en zorgen ervoor dat de Pokémon betoverd raakt en van je gaat houden. Op die manier heb je een grotere kans om hem te vangen, zonder dat hij wegloopt.

Pokeballs bij PokeStop

Het is overigens wel goed om je speciale ballen niet al te vaak te gebruiken. Je krijgt ze namelijk een stuk minder dan normale Pokéballs, en het is toch zonde als je ze allemaal verspilt aan een Ratata van CP10, terwijl je er ook een Dragonite van CP1200 mee had kunnen vangen.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie Apps
Onderwerp pokemon