Google Hangouts gebruiken in de Berichten-app van OS X

Met Berichten voor OS X kun je iMessages en sms'jes sturen. Wist je echter dat je ook Google Hangouts kan toevoegen? iCulture legt dat in deze tip uit.

Berichten en Google HangoutsMet het programma Berichten voor OS X, kun je iMessages en sms’jes sturen en ontvangen. Maar het programma kan nog veel meer. Als je bijvoorbeeld ook nog een andere chatdienst gebruikt, zoals bijvoorbeeld Google Hangouts, dan kun je die toevoegen aan het programma. In deze tip gaan we je laten zien hoe je die gesprekken beschikbaar maakt in het programma Berichten.

De app Berichten ondersteunt, naast je eigen Apple ID, waar iCloud en iMessage aan verbonden zijn, een aantal verschillende chatdiensten. Die van Google en Yahoo zijn de bekendste twee, maar je kunt ook een AOL-, AIM- of Jabber-account toevoegen. Je kunt ze op twee verschillende manieren activeren. Berichten kan je een notificatie sturen, als je een nieuw bericht hebt ontvangen.

Methode 1: via de Berichten-app

Google Hangouts Berichten 1Als je nog geen Google-account hebt toegevoegd aan je Mac, kun je Google Hangouts direct toevoegen in het programma Berichten. Ga naar Berichten > Voorkeuren > Accounts om het profiel toe te voegen. Druk op de plusknop onder het rijtje met adressen en vul de benodigde informatie in. Eenmaal geactiveerd, kun je meteen van de functie gebruik maken. Door deze stappen uit te voeren verschijnt je Google-account ook in ‘Internet Accounts’ bij Systeemvoorkeuren.

Methode 2: via Systeemvoorkeuren

Google Hangouts Berichten 2Heb je al een keer je Google-account aan je Mac toegevoegd zodat je bijvoorbeeld Google Calendar en Gmail kunt gebruiken in OS X? Dan kun je Google Hangouts activeren via Systeemvoorkeuren. Ga op je Mac naar  > Systeemvoorkeuren >Internet Accounts. Klik vervolgens op je Google-profiel om te bekijken welke onderdelen van je Google-account de Mac gebruikt. Vink hier ‘Berichten’ aan om de berichten die je ontvangt in Google Hangouts te zien in de Berichten-app van OS X. Als je dat doet, kun je vanaf dat moment Berichten ook gebruiken voor alle gesprekken die je in Google Hangouts hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichten, hangouts