Genius-mixen beluisteren in iTunes en Muziek-app voor iOS

Sinds iTunes 9 biedt Apple de mogelijkheid om Genius-mixen af te spelen. Dit is een soort continu radiostation die muziek afspeelt op basis van een bepaalde smaak. Het lijkt daarom wel wat op iTunes Radio, de streaming muziekdienst waarmee je met muziek van een bepaalde artiest een radiostation op maakt kunt maken. Voordat je naar […]

Sinds iTunes 9 biedt Apple de mogelijkheid om Genius-mixen af te spelen. Dit is een soort continu radiostation die muziek afspeelt op basis van een bepaalde smaak. Het lijkt daarom wel wat op iTunes Radio, de streaming muziekdienst waarmee je met muziek van een bepaalde artiest een radiostation op maakt kunt maken. Voordat je naar je favoriete Genius-mix kunt luisteren moet je het wel inschakelen.


homesharingIn iTunes moet je de Genius-functie inschakelen om het te gebruiken. Ga in het iTunes-menu naar ‘Store’ en kies ‘Schakel Genius in’. Heb je Genius al eerder geactiveerd, dan ga je eveneens naar ‘Store’ en vervolgens naar ‘Werk Genius bij’ om de nieuwste Genius-database op te halen.

Het aantal Genius-mixen dat je krijgt te zien is afhankelijk van de omvang en gevarieerdheid van je muziekbibliotheek. Heb je alleen popnummers, dan zul je de Genius-mix voor pop te zien krijgen. Heb je weinig muzieknummers in een grote variatie aan stijlen, dan kan het voorkomen dat Genius je muziekvoorkeur niet kan vaststellen omdat het te weinig aanknopingspunten biedt. Ook kan het best voorkomen dat je maar één of twee Genius-mixen ziet. In totaal zijn er twaalf.

Na het updaten van de Genius-data verschijnen de Genius-mixen bij het onderdeel Genius in de linkerbalk van iTunes. Bij elke mix zie je een omschrijving. Door op een icoon te klikken begint het afspelen. Het icoon van de Genius Mix verandert dan in het nummer dat op dit moment wordt afgespeeld. Je kunt helaas op de PC/Mac niet zien welke nummers er op de afspeellijst staan: je wordt verrast wat er op dat moment op het programma staat. Ook kun je geen nummers aan een andere afspeellijst toevoegen of markeren om later aan te schaffen. Op de iPhone, iPod touch en iPad kun je wel zien welke nummers er in een Genius-mix zitten.

Je kunt de Genius-mix afspelen op je iPhone, iPod touch of iPad via de Muziek-apps.

Een paar voorbeelden van mixen:

  • Indie Mix — gebaseerd op artiesten zoals Death Cab For Cutie, Rilo Kiley, The Most Serene Republic.
  • Hip Hop Mix — gebaseerd op artiesten als: Kanye West, Common, The Fugees.
  • Pop Mix — gebaseerd op: Ray LaMontagne, Rocky Votolato, Adele.
  • Punk Mix — gebaseerd op: Rancid, Rise Against, Brand New.
  • Country Mix — Based on Wilco, Neko Case, Lucinda Williams.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2014
Categorie iTunes