Foto's kaart

Toon je foto’s en video’s op een kaart in Foto’s voor OS X

In Foto's op de Mac kun je foto's met gps-informatie tonen op een kaart, zodat je ziet waar je foto's hebt geschoten. iCulture legt dit stap-voor-stap uit.

In de Foto’s-app voor OS X kun je, net zoals op de iPhone en de iPad, gemakkelijk door je fotocollectie bladeren. Je kunt de fotocollectie laten weergeven op jaartal, per verzameling, per moment of per individuele foto. Je kunt ook de foto’s en video’s die je gemaakt hebt bekijken op een kaart. In deze tip laten we zien hoe dat werkt: foto’s en video’s tonen op een kaart.

Foto's kaart

Als je foto’s hebt genomen met een apparaat met ingebouwde gps-ontvanger, zoals de iPhone en de iPad, dan kan de Foto’s opn de Mac laten zien waar de foto genomen is. Deze functie zit standaard in de software. Zo zie je waar de foto’s gemaakt zijn:

kaart openen

  1. Open foto’s op de Mac. Klik op de foto’s om verder in te zoomen tot je de gewenste selectie foto’s ziet. Druk vervolgens niet op de foto, maar op het jaartal en de locatie die boven de foto’s staan.
  2. Nu verschijnt er een kaart in beeld met allemaal foto’s op de kaart. Je kunt verder inzoomen om te zien waar de foto’s precies genomen zijn. Hoe verder je uitzoomt, des te meer fotos’ bij elkaar worden gezet. Druk op een stapel fotos’ om alle foto’s op die locatie te bekijken.
  3. Druk op de pijltoets naar links (helemaal bovenin de menubalk van het programma Foto’s) om weer terug te gaan naar de normale weergave.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Mac
Onderwerp foto's