Foto’s overzetten van iPhone naar computer, zonder usb-kabel

Als je regelmatig foto’s maakt met je iPhone, wil je ze later misschien op de computer bewerken en sorteren. Het kopiëren van foto’s van je iPhone (of iPad) naar de desktop staat centraal in deze tip. Zelfs zonder usb-kabel zet je je foto’s moeiteloos over naar een laptop of desktopcomputer. We bespreken hier twee oplossingen: […]

Als je regelmatig foto’s maakt met je iPhone, wil je ze later misschien op de computer bewerken en sorteren. Het kopiëren van foto’s van je iPhone (of iPad) naar de desktop staat centraal in deze tip. Zelfs zonder usb-kabel zet je je foto’s moeiteloos over naar een laptop of desktopcomputer.

We bespreken hier twee oplossingen: Fotostream van Apple en de oplossing van Dropbox.

icloud fotos fotostream

Fotostream

Sinds iOS 5 is Fotostream beschikbaar voor iedereen met een iCloud-account. Schakel je Fotostream in, dan worden alle foto’s die je maakt automatisch gekopieerd naar je online opslagruimte. Bovendien wordt er een back-up gemaakt op je desktopcomputer.

Je hebt hiervoor het volgende nodig:

icloud control panel

Met het iCloud-configuratiescherm kun je contacten, agenda’s en bladwijzers gemakkelijk up-to-date houden tussen iOS-apparaten en Windows. Het ondersteunt ook Fotostream, waarmee foto’s die je met de iPhone, iPad of iPod touch maakt automatisch en draadloos naar Windows-computers worden verstuurd. Je hebt dus geen kabel nodig.

Het inschakelen van Fotostream in iOS doe je via Instellingen > iCloud > Fotostream. De opslag van foto’s is gratis maar niet onbeperkt. Er geldt een maximum van 1.000 foto’s en iedere foto wordt 30 dagen bewaard voor de online opslagruimte. Daarna worden ze verwijderd, maar ze staan uiteraard nog wel op je iPhone, iPad of iPod touch. Het is daarom verstandig om regelmatig een back-up van je foto’s op de desktop te maken. Op Mac- en Windows-computers worden alle foto’s namelijk wel permanent bewaard.

Lees ook:

Dropbox

Foto’s makkelijk overzetten_dropboxHeb je de beschikking over Wi-Fi en heb je Dropbox geïnstalleerd, dan open je de applicatie, tap je op ‘uploads’ en druk je op de plus rechtsboven. Vanuit het iPhone-fotoalbum kun je nu foto’s versturen naar een Dropbox-map. Je kunt op die manier ook een backup maken van je foto’s, voor het geval je iPhone zoek raakt. Dropbox kan zelfs automatisch foto’s uploaden die je op de iPhone maakt.

Vanuit Dropbox kun je de foto’s naar de fotobibliotheek op je Mac kopiëren. Dit is een kwestie van klikken en slepen.

Andere opties

Hierboven zijn de twee meest voor de hand liggende opties genoemd. Er zijn uiteraard nog wel andere manieren: zo zijn er apps die foto’s kunnen uploaden naar een site waar ze te bekijken en later weer te downloaden zijn. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Flickr en Picasa. Een wat nieuwere aanbieder is Everpix. Alternatieven voor Dropbox zijn Microsoft’s SkyDrive, SugarSync en Box. Ook hiervoor zijn allerlei apps verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Foto
Onderwerpen computer, desktop, fotografie