iPhone fotografie

Zo voeg je extra filters toe aan Apple’s Foto’s

Dol op het gebruik van filters, maar vind je het heel vervelend dat je elke keer een andere app moet openen? Dit kun je heel makkelijk oplossen. Er zijn namelijk apps die je kunt toevoegen aan Apple's eigen Foto's-app om deze filters te gebruiken bij het bewerken van de foto. In deze tip vertellen we je er alles over.

Extra filters in Foto’s

Het is misschien wel een van de minst bekende opties in Apple’s Foto’s-app: het toevoegen van extra filters. Er zijn diverse externe fotobewerkingsapps die je kunt toevoegen aan Foto’s. Zo kun je deze filters gebruiken, maar hoef je niet elke keer te wisselen tussen allerlei apps.

Filters toevoegen

Om extra filters toe te voegen aan de Foto’s-app neem je de volgende stappen:

  1. Open Foto’s en tik op Wijzig.
  2. Tik vervolgens op de drie bolletjes rechts onderin en kies voor Meer.
  3. Hier kun je nu kiezen welke apps je wilt gebruiken om je foto’s te bewerken. Je kiest de apps door het schuifje om te zetten. Druk nu op Gereed en je kunt direct selecteren met welke app je wilt gaan werken.

Fotofilters toevoegen

Er zijn eigenlijk twee soorten apps die je hiervoor kunt gebruiken. Enerzijds zijn er apps die puur gemaakt zijn om filters toe te voegen aan de Foto’s-app. Met de app zelf kun je verder niets.

Er zijn ook apps die zelf dienen als fotobewerker en waarmee je ook filters kunt toevoegen aan de Foto’s-app. In de App Store kun je helaas niet zien welke apps je hiervoor kunt gebruiken. Het is gewoon een kwestie van proberen. Wij geven je alvast twee suggesties: Flare Effects en Fotograf bieden allebei deze mogelijkheid.

Wil je nog meer tips over het fotograferen met de iPhone-camera?

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Bron Bron Cult of Mac
Categorie Foto
Onderwerpen fotofilters, fotografie