Firefox-bookmarks synchroniseren met iPhone en iPad

Firefox-gebruiker? Dan kun je met behulp van een paar slimme trucs je desktopbrowser met de iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren.

De Firefox-browser voor iPhone en iPad zal niet snel realiteit worden. Maar met speciale tools kun je toch zorgen dat je Firefox-bookmarks altijd bij de hand zijn.

Mozilla, de organisatie achter de Firefox-browser, heeft aangegeven dat ze geen plannen hebben om een volledige browserversie van Firefox voor de iPhone te maken. Het is te ingewikkeld, omdat Apple teveel beperkingen oplegt. Mozilla richtte zich aanvankelijk op Mozilla Home, een app waarmee je op de iPhone toegang hebt tot al je Firefox bookmarks, browserhistorie en geopende tabbladen. Maar Mozilla haalde Firefox Home na verloop van tijd weer uit de App Store. Firefox Home was vooral bedoeld om ervaring op te doen, vertelde het projectteam. Het was tijd om verder te gaan. Gelukkig stelden het projectteam alle broncode beschikbaar, zodat andere ontwikkelaars ermee verder konden. Dat leverde een aantal apps en tools op, waarmee je alsnog bookmarks en andere informatie vanuit Firefox op de desktop met je iPhone kunt synchroniseren.

mercury browser

Hieronder vind je een aantal apps die synchroniseren met Firefox:

  • Mercury Browser (gratis, zie foto) – Synchroniseert bookmarks met Firefox en Chrome.
  • Foxbrowser (gratis) – Browser met ondersteuning voor Firefox Sync. Klinkt officieel, maar is het niet.
  • Sync for Firefox (betaald) – Ook een officieel uitziende app, maar gemaakt door een externe partij. Synchroniseert geopende tabbladen, bookmarks en historie.
  • 360 Web Browser (betaald) – Browser met Firefox Sync en nog 200 andere handige functies.
  • Sync with Firefox (betaald) – Synchroniseert Firefox bookmarks, historie en open tabbladen.
  • VirtualFirefox Browser (betaald) – Duurste app in dit rijtje. Probeert de Firefox-browser op de desktop zo goed mogelijk te imiteren, maar doet dat op een nogal schreeuwerige manier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!