facebook-bericht-plaatsen

Snel Facebook statusupdate bijwerken op iPhone en iPad

iOS heeft nauwe integratie met Facebook. Door in de instellingen van de iPhone je Facebook-account toe te voegen, wordt het een stuk makkelijker om een Facebook-bericht te plaatsen vanuit allerlei apps. In deze tip leggen we uit hoe je je Facebook-account instelt. Let wel op: om onderstaande stappen te volgen, moet je minstens iOS 6 […]

iOS heeft nauwe integratie met Facebook. Door in de instellingen van de iPhone je Facebook-account toe te voegen, wordt het een stuk makkelijker om een Facebook-bericht te plaatsen vanuit allerlei apps. In deze tip leggen we uit hoe je je Facebook-account instelt. Let wel op: om onderstaande stappen te volgen, moet je minstens iOS 6 geïnstalleerd hebben.

facebook-bericht-plaatsenOm snel Facebook-berichten vanuit iOS 6 te plaatsen moet je uiteraard eerst inloggen. Dit doe je vanuit de instellingen van je iPhone:

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPhone of iPad.
  2. Blader naar beneden tot je het Facebook-icoon ziet.
  3. Log in met je Facebook-account.

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde Facebook-informatie te synchroniseren, zodat je bijvoorbeeld Facebook-verjaardagen ook in de Agenda-app te zien krijgt.

Ben je eenmaal ingelogd, dan hoef je alleen het Berichtencentrum te openen om een Facebook status-update te plaatsen. Dit doe je door met je vinger bovenaan het iPhone-scherm naar beneden te vegen. Ben je ingelogd, dan staat er een Facebook-knop waarop je kunt drukken om een statusupdate te schrijven. Omdat het Berichtencentrum op elk moment geopend kan worden zonder de actieve app af te sluiten, hoef je niet langer de Facebook-app te openen. Ook kun je vanuit allerlei apps (zoals de Safari-browser) een statusupdate publiceren door op een knop onderin het scherm te tikken.

facebook-instellingen-2 facebook-instellingen-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, sociale netwerken