Bellen en muziek luisteren met de iPhone in de auto

Met de iPhone kun je muziek afspelen en bellen. Maar wat doe je in de auto als je wilt luisteren naar muziek en tegelijk handsfree wilt bellen met een Bluetooth-headset?

Met de iPhone kun je muziek afspelen en bellen. Als je in de auto zit zul je meestal de muziek afspelen via een kabeltje, dat je in de AUX-aansluiting van de autoradio hebt gestoken. Maar hoe werkt het als je tegelijk via je Bluetooth-headset wilt bellen?

Mensen die een carkit in de auto hebben geïnstalleerd, hebben de mogelijkheid om zowel muziek af te spelen en handsfree te bellen via hetzelfde apparaat. Maar heb je twee apparaten (een Bluetooth headset om te bellen en een autoradio om muziek te luisteren), dan werken de zaken toch iets anders.

Komt er een telefoongesprek binnen, dan zal de muziek automatisch gedempt worden. Het telefoongeluid van de iPhone gaat op de gebruikelijke manier over. Klik je nu op de knop van je Bluetooth-headset of handsfree-kit, dan kun je het gesprek meteen beantwoorden. De muziek wordt gepauzeerd en je kunt rustig je telefoongesprek voeren. Hang je de telefoon op, dan begint de muziek automatisch weer af te spelen op het voorheen ingestelde geluidsvolume.

parrot bluetooth carkit

Maar let op, want gebruik je de knoppen op het iPhone-scherm om het gesprek aan te nemen, dan zal het telefoongesprek niet naar je Bluetooth-headset worden gestuurd. In dat geval hoor je de stem van de andere persoon via de autospeakers. Of de persoon aan de andere kant van de lijn je ook kan horen, is afhankelijk van de situatie. Theoretisch zou de microfoon van de iPhone je stem moeten oppikken, maar dat is vaak niet luid genoeg om goed verstaanbaar te zijn. Een iPhone is nou eenmaal geen handsfree-set.

Zit je muziek te luisteren en wil je een telefoongesprek voeren, dan hoef je de muziek niet eerst te pauzeren: bel gewoon het nummer, de muziek wordt gepauzeerd als het gesprek tot stand komt en gaat automatisch verder als je klaar bent met bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2014
Categorieën Muziek, Telefoonfuncties
Onderwerpen auto, bellen, muziek