spotify-iphone-macbook

Bedien de Spotify-app sneller met deze verborgen veegfunctie

Spotify heeft een handige veegfunctie waarmee je snel door de app kunt navigeren, waar veel gebruikers niet vanaf weten. In deze tip leggen we uit hoe deze veegfunctie precies werkt.

spotify-iphone-macbook

Als je Spotify (link) regelmatig gebruikt om muziek te luisteren, ben je ongetwijfeld bekend met de indeling van de iOS-app. Deze gebruikt lagen om verschillende menu’s over elkaar heen te leggen. Een veegfunctie die je waarschijnlijk nog niet kende maakt het gemakkelijk om door deze lagen te navigeren.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de verborgen veegfunctie van Spotify aan de app toegevoegd werd (hij is niet voor niets verborgen), maar vanaf versie 4.7.0 hebben wij hem in ieder geval getest.

Sneller zoeken met Spotify’s veegfunctie

De veegfunctie is beschikbaar zodra je een ‘tweede laag’ in het menu van Spotify gebruikt. Dit gebeurt als je een album opzoekt, een afspeellijst opent of op een andere manier een nieuw scherm opent in de app.

Spotify-veegfunctie Spotify-veegfunctie

Op dat moment kun je snel terug naar het vorige scherm door vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts te vegen. Let er bij dit vegen op dat je helemaal vanuit de hoek begint, anders kun je een van de andere veegfuncties activeren. Een andere manier om terug te gaan naar het vorige menu is natuurlijk gewoon met het pijltje dat links boven in beeld verschijnt.

Kijk wel uit dat je niet te hard drukt op het scherm van een iPhone 6s of iPhone 6s Plus, omdat je met 3D Touch ook de appswitcher op deze manier kunt openen. Wil je meer weten over Spotify? Kijk dan eens in ons uitgebreide dossier waarin je alles kunt lezen over de muziekdienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerp spotify