iPad Stand van €4 (review)

Is het een houten blok of een iPad-houder? Dat de grote vraag als je de €4 iPad Stand voor het eerst ziet...

€4 iPad StandEen groep Nederlanders van de website Lifehacking, kwam – nadat ze begin april een iPad hadden geïmporteerd uit de VS – met het idee op zelf een houder te maken. Het werd een oersimpele houder, vervaardigd uit een blok hout. Voor 4 euro per stuk verkopen ze deze handgemaakte houder nu online onder de noemer ‘€4 iPad Stand.‘. Omdat ik wel enthousiast was over dit initiatief, zette ik mijzelf op een interesselijst en bestelde ik vervolgens de €4 iPad Stand. Deze week zat er een klein pakketje bij de post, ingepakt in bruin papier en een krant; het bleek een blokje hout.

Geen dock

In eerste instantie heette de houder €4 iPad Dock en bestond het ontwerp uit een blok met een schuine inkeping en een halve cylinder uitgezaagd op de plek van de homebutton. Zie ook deze foto. Via de reacties op Lifehacking kon je ideeën aandragen om het ontwerp te verbeteren.

Veel reacties hadden een beetje dezelfde inhoud. Een dock heeft een dockconnector nodig, of i.i.g. een manier om je iPad-kabel aan te sluiten op je iPad. Toen ik mijzelf op de interesselijst zette, had ik de hoop dat een dergelijke verbetering zou worden doorgevoerd. Helaas kozen de makers er voor om simpelweg de naam te veranderen iPad Stand en geen mogelijkheid toe te voegen om je iPad in de houder aan te sluiten op je computer of het stopcontact.

Toen ik de €4 iPad Stand binnen kreeg bleek dat er toch nog iets was veranderd aan het ontwerp. De halve cylinder voor de homebutton is vervangen door een klein putje. In mijn ogen een positieve wijziging.

Uiterlijk en gebruik

De houder is uiteindelijk niet meer dan een blok hout en dat is juist het leuke. Het redelijk ruwe hout biedt een leuk contrast met het strakke uiterlijk van de iPad. Doordat de €4 iPad Stand verder niet is afgewerkt. kun je het uiterlijk verder helemaal aanpassen naar eigen wens. Je kunt er niets mee doen, je kunt hem lakken met een doorzichtige zwarte lak of je kunt er een compleet kunstwerk op schilderen. Eigenlijk kun je hem nog elk uiterlijk geven dat je maar kunt bedenken.

De iPad staat stevig in de houder. Zowel in landschaps- als in portretmodus. Door de inkeping kun je prima bij de home button. Je kunt hem gebruiken op je bureau met een los toetsenbord om de typen, in de keuken om een recept op te tonen of op de salontafel op een film te kijken. Hij doet simpelweg wat hij moet doen.

Doordat het hout redelijk onafgewerkt is, was ik wel bang dat hij mijn iPad zou kunnen beschadigen. De eerste keer dat ik mijn iPad er in zette, kwam er wat zaagsel op. Toen ik vervolgens mijn iPad bewust door de gleuf heen schuurde, kwam er een streep op de achterkant van mijn iPad te staan. Gelukkig kon ik deze zo weer wegvegen en lijkt er dus op dat je de €4 iPad Stand veilig kunt gebruiken.

Conclusie

De €4 iPad Stand is één van de meest pakkende productnamen die ik ooit heb gezien: het dekt namelijk precies de lading. Voor 4 euro heb je een iPad-houder, niet meer en niet minder.

Zoals eerder gezegd spreekt het ruwe uiterlijk mij wel aan en ook de mogelijkheid om hem zelf nog te verven bevalt me wel. Vraag is alleen of je een dergelijke houder daadwerkelijk op internet moet kopen. Als je een beetje handig bent maak je een dergelijke iPad-houder zonder problemen zelf, voor minder dan vier euro.

Info: €4 iPad Stand

Fabrikant: Lifehacking
Product: €4 iPad Stand
Verkrijgbaar: Lifehacking Webshop
Prijs: €4,-
Cijfer: 7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Accessoires
Device iPad 2