Google Nest Wifi design

Reacties voor: Review: Google Nest Wifi, makkelijk mesh-systeem getest

Nu verkrijgbaar in Nederland
Google Nest Wifi is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Wij gingen aan het testen met dit mesh-systeem en vertellen over onze ervaringen. Google Nest Wifi belooft betere prestaties en brengt Google Wifi en Home samen. In deze review lees je over onze ervaringen!

Reacties: 10 reacties

  1. Bedankt voor deze uitgebreide review! Ik heb nog 1 vraag: hoe zit het met verdiepingen. Moet je op elke verdieping een punt zetten of is het bereik van de router sterk genoeg?

    Reageer op Gijs

    • @Gijs: Als er tussenmuren zijn, zou ik op elke verdieping eentje neerzetten. Bijv. de ene wat meer aan de voorkant van het huis, de andere wat meer aan de achterkant. Niet helemaal bij de muur natuurlijk, al ontkom je daar niet aan omdat stopcontacten meestal langs de muur zitten.

      Het ligt er ook aan wat je op die verdieping wil doen. Wij hebben thuis op de 2e alleen de garderobe en op de 5e een dakterras, dus ik zou dan alleen op de 3e en 4e zo’n ding neerzetten. De router op de verdieping waar de internetaansluiting is, het punt op de andere verdieping.

      Reageer op Gonny van der Zwaag

  2. Als ik een speaker wil dan koop ik wel wat anders. Net zoals de microfoon die erin zet. Beetje overbodig en het doet me voelen als opdringen! Nee, deze gaat niet in mijn huis komen. Jammer! Want hij lijkt mij verder wel super.

    Reageer op Marc (die andere)

  3. Liever geen Google in mijn huis. Reden is duidelijk.
    Heb een Linksys mesh systeem. Voldoet goed.

    Reageer op Arno1975

  4. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @[Gijs](#comment-852955): Als er tussenmuren zijn, zou ik op elke verdieping eentje neerzetten. Bijv. de ene wat meer aan de voorkant van het huis, de andere wat meer aan de achterkant. Niet helemaal bij de muur natuurlijk, al ontkom je daar niet aan omdat stopcontacten meestal langs de muur zitten.

    Het ligt er ook aan wat je op die verdieping wil doen. Wij hebben thuis op de 2e alleen de garderobe en op de 5e een dakterras, dus ik zou dan alleen op de 3e en 4e zo’n ding neerzetten. De router op de verdieping waar de internetaansluiting is, het punt op de andere verdieping.

    Helder! Dankjewel.

    Reageer op Gijs

  5. Wat zijn de grote verschillen/voordelen van een mesh-netwerk VS verschillende AP’s met hetzelfde SSID? Ik heb nu meerdere AP’s verspreid over het huis en de tuin, ik merk er eigenlijk niks van namelijk.

    Reageer op Tim

  6. Als ze net zo laks zijn met NL updates en verbeteringen als de google assistant dan zou ik deze echt overslaan. Tenenkrommend hoe laag de NL markt heeft voor Google.

    Reageer op Erwin

  7. Waarom zou je al je gegevens aan Google overhandigen? Er zijn echt veel betere alternatieven te koop. Een nadeel van dit systeem met gecombineerde band in dezelfde ssid is dat wat verre plekken in huis vanzelf terugschakelen naar 2,4Ghz, een band die overvol is met als gevolg een haperende wifi verbinding. Een no go dus voor dit systeem. Ik kan iedereen die echt een goed systeem zoekt de nieuwe unify dreammachine aanraden met een extra unify accesspoint.

    Reageer op Test

  8. Ik heb het oude systeem uit 2017 in gebruik en deze bevalt prima!
    Overal in huis een prima dekking ook op de verdieping boven met xtra punten.
    Heb er totaal dus 3 incl die bij de router staat.
    Vooral het gemak is goed, dit systeem is ook zonder hey Google 🙂

    Reageer op Aj

  9. @Aj: Waarom heb je dan een Google systeem nodig? Er zijn immers zat andere alternatieven.

    Reageer op Arno1975

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.