Reacties voor: Review: GetPowerPad, iPhone opladen zonder kabels

GetPowerPad is een nieuwe oplossing om je iPhone zonder kabels te kunnen opladen. De oplossing bestaat uit een oplaadplank, iPhone-hoesjes en een universele lader met opzetstukjes.
20 reacties
 1. Hoe lang werkt zo’n plaat als ie vol is? M.a.w hoe vaak kan je de iPhone opladen? Als je de plaat mee wilt nemen op een korte vakantie en het gedoe met wereldstekkers wilt vermijden zou dat wel handig zijn om te weten.

  Antwoord

 2. Fraaie oplossing. Ik gebruik momenteel een case ter bescherming van de iPhone. Dat die incl. case niet in dit hoesje past is duidelijk. Wat ik me nu afvraag aan de hand van de foto’s is in hoeverre met deze hoes de (bovenzijde van de) iPhone beschermd wordt bij een eventuele val?

  Antwoord

 3. @Ashcat:
  Wat ik ervan begrijp is dat de plaat niet “vol” kan zijn, het is slechts een inductieplaat.

  Antwoord

 4. @caroline: Inderdaad, die plaat is een doorgeefluik, het is geen batterijpakket dat je vooraf moet opladen.

  Antwoord

 5. Nutteloos product dus…

  Antwoord

 6. Origineel geplaatst door Tunix
  Nutteloos product dus…

  Verklaar je nader?

  Antwoord

 7. Ik snap dit soort producten niet. Het is NIET draadloos opladen omdat de plaat nog altijd een draad heeft en je iPhone op de plaat moet liggen. Dus in de praktijk ben je naar mijn idee zelfs minder mobiel dan met een draad van de oplader naar je iPhone. Je hebt met een draad tenminste nog wat bewegingsvrijheid en je kunt de telefoon nog opnemen tijdens het opladen (afhankelijk van de lengte van de draad en de afstand tot de oplader). Bij dit soort producten moet je je iPhone op de plaat leggen en dat was het (of je moet de hele plaat gaan vasthouden).

  Dus wat Tunix al zegt “Nutteloos product”.

  Antwoord

 8. Precies, sluit me aan bij Paul. Je moet hem ook nog eens eerst in een “hoes” stoppen, die je iPhone dikker maakt.

  Mocht je deze dan alleen gebruiken als je hem op gaat laden, wat is dat de moeite om een kabel er in te steken?

  Antwoord

 9. Tja wat moet je ermee? telefoon laden via een plaat. waarom zou je dat kopen als er al een lader bij je telefoon zit.

  Antwoord

 10. Inderdaad, ik dacht al dat ik het verkeerd begreep maar dat is dus niet zo, zo’n doorgeef plaat is toch nutteloos als ie toch aan de kabel moet? Dan gebruik ik gewoon de stekker, en voor meerdere devices heb je toch stopcontacten genoeg in huis? Bij ieder apparaat zit een kabel. Deze plaat vind ik veeeeel te duur voor hetgeen je ermee kunt. Als het nou een accu was waar je de iphone meerdere keren kunt opladen kocht ik hem meteen!

  Antwoord

 11. Ik zie voor inductieladen een grote toekomst, maar op het moment is het nog niets. Tegen de tijd dat er een mat is van, zeg, 30x30cm waar iedereen al z’n iDevices op kan leggen is het een mooi idee, maar op het moment moet je losse hoesjes kopen, en extra laadplanken, en wie weet wat al niet meer.

  Antwoord

 12. @Gonny: ik geloof er helemaal niets van dat je hier energie mee bespaart.

  De ‘phantom power’ van moderne switching power supplies is bijzonder weinig (bovendien laat je het power brick van deze mat zeker in het stopcontact zitten, waar je een losse lader misschien nog eruit haalt). Inductief opladen, daarentegen, is redelijk beroerd kwa efficientie. Als je 80% haalt mag je in je handjes klappen. Ook zal het apparaat altijd iets van activiteit moeten houden om te kunnen detecteren of er een apparaat op de mat worrdt gelegd.
  Dan hebben we het nog niet over de energie die gaat zitten in het produceren, transporteren en afdanken van die spullen. Color me sceptical.

  Bij deze heb je dan nog als nadeel dat je die hoes om je telefoon moet doen, en bij de jouwe zet je ‘m (begrijp ik dat nu echt goed?) in een dock op de charging mat…? sorry maar ik zie het voordeel echt niet. Waarom niet gewoon een bedraad dock met evt. een setje USB-kabels als je meerdere devices hebt. Dit is echt een onzinapparaat.

  Antwoord

 13. Overbodig en te duur.

  Antwoord

 14. Dit apparaat doet met denken aan ’n les “Technologische Opvoeding” van in het middelbaar (jaren ’90 vorige eeuw).

  Een tekening van een toestel waarin je ’n tube tandpasta moest plaatsen. Tandenborstel eronder houden, knopje duwen en het apparaat kneep ’n laagje tandpasta uit de tube…

  Het ging ‘m toen over nutteloze elektrische toestellen…

  Antwoord

 15. Wat ik niet snap is dat je zegt dat de Getpowerpad geen energie gebruik in vergelijking met de adapter die je normaal in de stopcontact laat zitten? En de adapter van de getpowerpad die zit toch ook in het stopcontact, verbruikt die geen energie!!!

  Antwoord

 16. Suc6 ermee. Ik hou mijn gewone lader wel. Of ik die nu in het stopcontact stop of die mat….

  Antwoord

 17. Hahaha ik geloof niet dat er ooit meer éénduidigheid is geweest over een review van een product dan hier..;-) Hebben jullie toch nog iets bereikt saamhorigheid! Mooi hoor zo vlak voor Kerstmis..

  Antwoord

 18. Zodra deze techniek in de iphone ingebouwd zit wordt dit pas interessant. Of heeeel misschien zodra ze een mooi en aantrekkelijk hoesje erbij maken, maar dat lukt/doen ze toch niet.

  Deze techniek mag van mij in alle mobiele apparaten geimplementeerd worden. Kan de EU dat niet eisen van fabrikanten ipv die mini usb.

  Antwoord

 19. Origineel geplaatst door Reindert
  Wat ik niet snap is dat je zegt dat de Getpowerpad geen energie gebruik in vergelijking met de adapter die je normaal in de stopcontact laat zitten? En de adapter van de getpowerpad die zit toch ook in het stopcontact, verbruikt die geen energie!!!

  Ik veronderstel dat deze plaat werkt op het transforator principe. De plaat zelf is de primaire wikkeling waar dus je netspanning over zal staan, deze wordt via inductie overgebracht naar de secundaire wikkeling (hoesje iPhone). De secundaire wikkeling zal minder wikkelingen hebben waardoor er minder spanning (uiteraard) over de iPhone komt te staan.
  Men heeft dus geen extra adapter nodig om te spanning omlaag te transformeren.
  Wat het rendement van transfo juist is blijft natuurlijk ook een vraag 🙂 Ik vermoed dat dit een klein beetje slechter zal zijn als de normale transfo van de standaard oplader.

  Antwoord

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.