Reacties voor: Zwitserland wijst Apple’s handelsmerk iPhone af

Apple mag het handelsmerk iPhone in Zwitserland niet registreren. De letter i is volgens de rechtbank niet onderscheidend genoeg.

Reacties: 8 reacties

  1. Hebben ze de naam in nederland eigenlijk?

  2. Origineel geplaatst door Daniel
    Hebben ze de naam in nederland eigenlijk?

    Ja, sinds 17-08-2007 hebben ze al een Benelux registratie bij het BBIE (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom). Het innschrijvingsnummer is 0828350.

  3. Ik weet wel een naam: de RonnyPhone :-/

  4. Wat betekent dit nou in de praktijk? Dat ze de iPhone daar niet als iPhone mogen verkopen? Bovendien; het IS toch ook eigenlijk een “Internet Phone”? Kortom; ik begrijp eigenlijk helemaal niks van dit bericht! 😛

  5. @Ronny:
    flauw

  6. Apple kun niet alles hebben

  7. Origineel geplaatst door Ruben.cc: Wat betekent dit nou in de praktijk? Dat ze de iPhone daar niet als iPhone mogen verkopen? Bovendien; het IS toch ook eigenlijk een “Internet Phone”? Kortom; ik begrijp eigenlijk helemaal niks van dit bericht! 😛

    Jawel, maar ze kunnen zich niet met een beroep op een merkrecht verzetten tegen anderen die soortgelijke waren (bijv. smartphones) op de markt brengen onder een soortgelijke naam.

  8. Als je een merknaam niet kunt registreren, wil dat alleen maar zeggen dat het een zogenaamd ‘zwak merk’ is. Iedereen zou die naam dan mogen gebruiken. Dit geldt dan echter alleen in Zwitserland. Die markt is zo klein, ik kan me niet voorstellen dat een bedrijf een telefoon in de markt brengt die alleen in Zwitserland te koop is. Maar in theorie zou het kunnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.