Reacties voor: Luxe Zwitserse smartwatches als alternatief voor de Apple Watch: welke past bij jou?

De Apple Watch moet gaan concurreren met luxe designhorloges. Maar in Zwitserland staan ze niet stil: dit zijn de eerste luxe smartwatches.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Breitling heeft ook een horloge op de markt gebracht , dat communiceren met de IPhone via een app

  2. Voor mij is het noodzakelijk dat het horloge goed moet samenwerken met iOS. Pebble bijvoorbeeld werkt goed als tweede scherm, maar communicatie andersom werkt maar tijdelijk, omdat de app op Pebble uit het iphone geheugen verdwijnt. Vandaar dat mijn voorkeur de gouden Apple watch zou zijn als geld geen rol speelt

  3. Ik denk echt dat je de komende jaren nog voor gek loopt met een Apple watch. Leuk voor het sporten. Maar als je op je werk in meetings zit met zo’n horloge om je pols waar allerlei berichten op binnenkomen, wordt je toch wat meewarig aangekeken denk.

    Het is leuk voor jongeren, maar daar is dat ding dan weer best duur voor (denk ik, ze lopen immers ook allemaal al weer met een iPhone 6).

    Ik zelf geef, juist als geld geen rol speelt, liever mijn geld uit aan een van bovengenoemde oplossingen. Vooral de MontBlanc oplossing is praktisch. Dat metertje in die Frederique Constant is echt schitterend gemaakt. Alleen kun je daar verder niet zo veel mee.

  4. Als je de functies die een smartwatch heeft het belangrijkste vindt, onderscheidt de Apple Watch zich met Apple Pay en de ingebouwde hartslagmeter. Deze functies vind ik zo snel niet terug bij andere fabrikanten.

    Als Apple Pay in Nederland is uitgerold, kun je op veel plaatsen snel betalen en met sporten heb je continu je hartslag metingen bij de hand.

  5. Geef mij maar een luxe zwitsers horloge.

  6. Er zijn drie soorten horloge eigenaars. Er zijn mensen die een horloge functioneel gebruiken, dat zijn de mensen die daadwerkelijk naar de tijd kijken en hoe meer functies hoe beter. Dat is de doelgroep waar Apple, Pebble, Casio en andere multi functionele horloges op gericht zijn.

    Je hebt ook mensen waarvoor horloges een statussymbool en/of pronkstukken zijn. De tijd is bijzaak en negen van de tien keer zullen ze een tweede keer baar hun horloge moeten kijken om daadwerkelijk te weten hoe laat het is. Voor die mensen heeft een smartwatch geen toegevoegde waarde. Het gaat immers niet om de functionaliteit maar om het design, het uurwerk zelf en soms de daarvan af te leiden sociale status. Dat soort mensen koopt een duur Zwitsers horloge (al zijn niet alle high end horloges Zwitsers, maar dat terzijde).

    Dan zijn er mensen die daar tussenin zitten en een stijlvol accessoire kopen in de vorm van een horloge. Die mensen kopen een horloge van Diesel, Guess of een ander modemerk. Kwalitatief van mindere kwaliteit en trendgevoelig. Die groep zal geen smartwatch kopen en al helemaal geen duur Zwitsers uurwerk.

  7. Geen enkele post over die schandalige werkomstandigheden? Neem aan dat alle Apple fans deze docu gister gezien hebben..

  8. JAAAA!! Eindelijk! Echte horloges zijn echte Zwitserse uurwerken als, IWC, Raymond Weil, Jaeger LeCoultre, Maurice Lacroix, en zo verder…

    Enerzijds is het vloeken in de kerk, dit zijn horloges die staan op zichzelf en daar mag je gewoon niet aan tornen. Andere kant, wat in het artikel ook wordt benoemd, het zit enigszins in het slop en innovatie is natuurlijk niets mis mee. Ik ben groot liefhebber van echte uurwerken en zal dan ook nooit met een Apple Watch gaan lopen, ondanks dat ik ook groot fan ben van Apple. Als je echter de techniek van een Smartwatch in de looks van een echt uurwerk krijgt… dan word ik daar wel warm van zullen we maar zeggen. Voorwaarden is wel dat het absoluut wat moet toevoegen, want alleen fitness tracking achtige faciliteiten zoals de Frederique Constant is niet bijzonder en heb ik ook in mijn Jawbone UP. Al is het natuurlijk wel fijn dat je daar 1 sieraad voor kan gebruiken, het horloge.

    Die Frederique Constant is ook echt een beauty trouwens! En voor 950 euro is dat natuurlijk fantastisch!

    Al met al toch nog steeds mixed feelings… Dus eigenlijk zijn deze 100 woorden gewoon totaal onnodig geweest 😛

  9. Is er niemand die twijfels trekt bij het intro van dit stuk?

    Ik zou graag willen weten waar de makers van dit stuk de info vandaan hebben. Naar mijn mening raakt een markt als deze niet verzadigd want er blijft altijd vraag naar betere/mooiere en luxere horloges.

  10. @mark:
    Bedankt harde werkers : )
    Ik geniet van al mijn Apple producten die jullie maken.
    Deze mensen zijn blij dat ze werk hebben of wilde u ze dat afnemen ? fijne dag !

  11. Al is het uit 2011, dit is een mooi verhaal over die Zwitserse horloge-industrie.

    http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/zwitserse-horlogekoning-crisis-welke-crisis~a1869250/

  12. @RTF: zei je dat ook bij de introductie van de Iphone? Wie gaat er nu zijn mail lezen op een mobiel? Ik vind de smartwatch super handig iig. Ben het ook niet met je eens dat het iets voor jongeren is. Ik ben zelf 56, maar nog wel jong van geest 🙂

  13. Origineel geplaatst door Yorre
    @mark:
    Bedankt harde werkers : )
    Ik geniet van al mijn Apple producten die jullie maken.
    Deze mensen zijn blij dat ze werk hebben of wilde u ze dat afnemen ? fijne dag !

    Aannemende dat de tekst serieus bedoeld is, is het hoogst onbetamelijk.

  14. @Ed: dat is de juiste instelling Ed!

  15. Wel grappig eigenlijk. Voor de rest maakt Apple alles zo dun mogelijk bij dingen die niet zo extreem dun te hoeven zijn (nieuwe macbook, nieuwe ipad). En dan maken ze hun horloge (iets dat dun hoort te zijn imo) zo dik als iets.

  16. @dietrich: toch normaal, hoe moeten ze het de volgende jaren dan dunner maken? 😉

  17. Ik kan er niks aan doen, maar de eerste drie genoemde horloges in dit artikel zijn niet wat ik me bij een SmartWatch voor ogen haal qua functies. Dat zijn toch meer fitness-trackers?
    Voor mij moet een SmartWatch info van de telfoon kunnen tonen en evt. dingen op de telefoon kunnen bedienen, fitness-tracking intresseert me niet, of dat nou op een schermpje is of met een wijzertje…

    De AppleWatch lijkt me een mooi product, alleen niet voor de prijzen die er nu voor staan…

  18. Origineel geplaatst door Ed
    Voor mij is het noodzakelijk dat het horloge goed moet samenwerken met iOS. Pebble bijvoorbeeld werkt goed als tweede scherm, maar communicatie andersom werkt maar tijdelijk, omdat de app op Pebble uit het iphone geheugen verdwijnt. Vandaar dat mijn voorkeur de gouden Apple watch zou zijn als geld geen rol speelt

    Inderdaad.

    Alleen de apps van Apple zelf mogen altijd constant op de achtergrond lopen. Zo zal je als je bijvoorbeeld Whatsapp even niet gebruikt hebt eerst een push bericht krijgen en dan als je Whatsapp opent pas daadwerkelijk het bericht in Whatsapp zien verschijnen, omdat ook Whatsapp niet mag blijven lopen in de achtergrond.

    Dropbox stopt ook halverwege als hij bezig is een wat groter bestand te uploaden (filmpje). etc. etc.

    Ververs apps op de achtergrond is echt een lachertje op een iphone. Enfin

  19. Alles op zijn stokje .. .maar je moet deze eens bekijken, dit is pas ECHT een Zwitsers staaltje:

    http://www.breitling.com/en/news/details/b55-connected-3416

  20. Sinds Apple watch werd aangekondigd was ik geïnteresseerd en als die kort daarop was verschenen had ik er nu een gehad. Gelukkig kreeg ik meer tijd om na te denken en nu kies ik voor een andere oplossing. Ik wil een horloge dat lang mee gaat, duidelijk tijd aangeeft en vooral niet steeds hoeft te worden opgeladen. Voor vakanties en werk vindt ik het handig als er functies op zitten zoals timer en stopwatch, kompas en luchtdruk/hoogte. Alle vitaliteits functies kunnen m.i. prima in een apart bandje of apparaatje dat ik bij me draag als ik het van belang vind. De iPhone zelf heeft er al wat, een slimme fabrikant zorgt vast wel voor sierlijke oplossingen die met iPhone communiceren wanneer betere sensoren beschikbaar komen. Dat hoeft helemaal niet in een horloge. Welk horloge mijn keus werd? Een titanium Tissot T-Touch expert solar. Heeel lang gebruiken zonder een keer opladen of accu vervangen.

  21. Denk dat juist veel mensen voor horloges gaan terugvallen op klassiek/tijdloos.
    Hun device regelt en levert alle info.
    Ik vraag me af wat de meerwaarde is van een 2nd screen om je pols.

    Maar goed…. Ik dacht ook nooit meer nodig te hebben dan een Nokia E72 en lachte iedereen in m’n omgeving uit als ze advies vroegen. Ed wat denk je… Zou een iphone iets voor mij zijn?
    En dat heb ik volgehouden tot 2011… Grrrrrrr

    Val zelf voor klassiek. Meistersinger, Montblanc (ook de pennen) of Omega. Mooi en tijdloos en mechanisch.

    Ik heb aan een alleskunner genoeg.

  22. @William:

    Helemaal waar.
    Indrukwekkend. Niet mijn designvoorkeur maar een prachtige klok en mag gezegd: prachtige clip

  23. Kairos (https://kairoswatches.com) zal volgende maand de eerste batch leveren. Ook verkrijgbaar met Zwitsers uurwerk. Ik kijk er nu al naar uit.

  24. Kan ja niks voor die prijs houd ik me Seiko premier kinetic perpetual om. Wat is daar zo smart aan?

    – je kunt de tijd aflezen
    – je hebt een seconde wijzer
    – datum weergave met maanden
    – je kunt de tijd bijstellen
    – de datum ook
    – hoeft niet dagelijks opgeladen te worden

    En het belangrijkste je wordt niet continu lastig gevallen en hebt ook een gedeeltelijke rust.

    Dat is smart!

  25. Een Apple-watch gaat waarschijnlijk na 3 – 5 jaar stuk? Een degelijk Zwitsers uurwerk gaat levenslang mee.

  26. De horloge-industrie lag op z’n achterwerk door de smartphones. En wordt nu juist in de kielzog van smartwatches weer meegesleurd uit het slob. Men is weer bereid om een horloge om zijn/haar pols te gaan dragen. En met de opkomst van smartwatches komt ook het besef hoe lelijk deze zijn en hoe mooi de klassieke uitstraling van een Zwitsers horloge daarbij vergeleken ook alweer was. Ik denk persoonlijk dat smartwatches als de Apple watch van tijdelijke duur zullen zijn, een gimmick waar de lol snel vanaf is, maar dat dit juist het aloude ‘horlogedragen’ weer nieuw leven inblaast! Daarom denk ik ook dat ontwikkelingen als de e-strap een mooie hybride-oplossing kunnen zijn en bieden bovenop een mooi stuk Zwitsers vakwerk. The best of both worlds!

  27. @Walden:
    Je hebt nog gelijk ook!! Mooie klokken van Tissot. Heb je meer aan dan elke 18 uur opladen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.