Reacties voor: Zwift op de Apple TV laat je wielrennen in een virtuele omgeving

Als je wielrennen op een hometrainer te saai vindt, dan kan Zwift het leuker maken. Met de app fiets je door een virtuele wereld, waardoor je bijvoorbeeld door de straten van Londen kan fietsen. Dit werkt met je eigen hometrainer en is er nu ook op de Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Weet iemand of dit mogelijk is met een spinningfiets?

  2. Origineel geplaatst door Mark
    Weet iemand of dit mogelijk is met een spinningfiets?

    Volgens mij niet, behalve de nieuwe, nog uit te brengen Wattbike Atom.

    De trainer moet de volgende protocollen ondersteunen: ANT+ FE-C Control voor Zwift algemeen, maar voor de Apple TV sowieso Bluetooth FTMS Control.

    Er zijn meer BTLE apparaten te koppelen naast die max twee op de Apple TV, maar dat gebeurt dan via de Zwift Mobile app op iPAd of iPhone.

    Mijn fiets heeft een speed/cadanssensor, een HR sensor en ik heb een smart trainer van Tacx. twee kunnen dan verbinden met de Apple TV, de derde via die app en dan leest Zwift alles dus prima.

  3. Ziet er goed uit. Als je een hometrainer hebt die 100% samenwerkt met zwift is dit zeer zeker een leuke manier om in de koude winterdagen iets aan je conditie te doen ! 🙂

  4. Jammer genoeg kan AppleTV maar 2 bluetooth sensoren koppelen.
    Al hebben de meest Smart-trainers wel een volledig kanaal (vermogen, cadans en snelheid)
    en doe daarbij nog een hartslagmeter en je hebt alles …

    En voor zij die enkel ANT+ sensoren hebben kunnen deze ook koppelen via een extraatje van #Cable (heb ik zelf nog niet getest)

  5. Leek me heel leuk om te doen met mijn Tacx maar helaas abonnement. Ga echt geen € 180 per jaar betalen. Een virtuele rit in tax kost € 12. Koop ik er daar wel 15 per jaar van. Die mag je nog houden ook ipv dat als je met je abonnement stopt je niks meer hebt.

  6. @harald mets: Zie mijn eerdere commentaar, Harald. Via de mobile link app kun je de resterende BTLE apparaten koppelen.

  7. @Abraham: Zwift in de drie wintermaanden en voor de rest fiets je gewoon lekker buiten. Kost je 45€ per winter om in conditie te blijven. Een fitness abo is dikwijls duurder 😉
    Ik kan in ieder geval niet meer zonder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.