Reacties voor: Extreem zwarte coating kan frontcamera onzichtbaar maken

Sinds de iPhone X zijn we gewend geraakt aan een camera in de 'notch'. Een nieuwe technologie voor een extreem zwarte 'pure black' coating kan ervoor zorgen dat de selfiecamera minder opvalt en Apple is de aangewezen partij om ermee aan de slag te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. De lens onzichtbaar maken zorgt ervoor dat de notch minder prominent aanwezig is? Ben benieuwd🙄 snap het niet zo.

  2. Mijn volgende iphone komt pas in 2021. Wie weet dat er dan misschien geen notch meer bestaat. Maar tot op heden heb ik er geen problemen mee op mijn XS. Vind het zelfs mooi en iets hebben omdat er een prachtig stuk techniek er achter zit😉

  3. Origineel geplaatst door Justin K
    De lens onzichtbaar maken zorgt ervoor dat de notch minder prominent aanwezig is? Ben benieuwd🙄 snap het niet zo.

    Eens!
    En wat te doen met de rest van de sensoren?🧐

  4. Het zou mooi zijn als de ‘notch’ niet meer nodig is, maar dan liever vervangen door camera’s en sensoren achter het scherm. Dat zal in de nabije toekomst toch wel mogelijk worden, denk ik.

    Er waren ook eerder plannen om zonnecellen achter het scherm te plaatsen voor een langere batterijduur, dus er wordt van alles mogelijk. Er wordt wel ‘s gezegd dat iPhones uitontwikkeld zijn, maar Apple laat toch steeds weer zien dat dit niet zo is.

    Overigens heb ik nu – door m’n nieuwe Xs Max – sinds een week een iPhone met notch en ik heb er weinig last van. Onzichtbaar maken van dat kleine lensje vind ik niet nodig. Je ziet het al bijna niet.

  5. @Macaanzee: Iphones zijn inderdaad uitontwikkeld. Vandaar de extreme hoge prijzen. Het is gewoon de laatse paar keer ff goed cashen voordat de bubbel klapt. Daarna verzinnen ze wel een andere product. Misschien de Apple Watch. Nu rond de 400 euro. Denk over een jaar of 3 dat het rond de 700 zal kosten.

  6. Origineel geplaatst door Justin K
    De lens onzichtbaar maken zorgt ervoor dat de notch minder prominent aanwezig is? Ben benieuwd🙄 snap het niet zo.

    Mij is ook volstrekt onduidelijk wat er bedoeld wordt. Het artikel roept bij mij meer vragen op dan dat het aan duidelijkheid verschaft.

  7. Omdat de tekst voor sommige mensen wat onduidelijk was, heb ik wat voorbeelden en zijstapjes (over dat de selfiecamera nog beter áchter het scherm geplaatst kan worden) weggehaald uit het artikel.

    Maar ik kan er niet veel anders ervan maken dat de selfiecamera het prominentst zichtbare onderdeel van de notch is (zie ook de foto halverwege) en dat de coating de camera minder zichtbaar maakt. Maar nu val ik in herhaling 🙂

  8. (Red.) Uitleg in artikel iets herschreven nav feedback.

  9. Op de foto in het artikel zie je frontcamera heel duidelijk inderdaad. Heb de X sinds dag 1 maar het is me nog nooit opgevallen eigenlijk.

  10. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Omdat de tekst voor sommige mensen wat onduidelijk was, heb ik wat voorbeelden en zijstapjes (over dat de selfiecamera nog beter áchter het scherm geplaatst kan worden) weggehaald uit het artikel.

    Maar ik kan er niet veel anders ervan maken dat de selfiecamera het prominentst zichtbare onderdeel van de notch is (zie ook de foto halverwege) en dat de coating de camera minder zichtbaar maakt. Maar nu val ik in herhaling 🙂

    Dank je wel Gonny voor je sportieve reactie en behulpzaamheid! Het is me nu wat duidelijker geworden en wie weet treffen we volgend jaar een nieuwe iPhone met smallere notch😉

  11. Ik heb nu sinds een week een iPhone XS en dus ook sinds een weer een telefoon met notch. Ik begrijp het probleem niet zo goed. Heb totaal geen last van dat ding.

  12. Origineel geplaatst door MJ
    Ik heb nu sinds een week een iPhone XS en dus ook sinds een weer een telefoon met notch. Ik begrijp het probleem niet zo goed. Heb totaal geen last van dat ding.

    Ben ik inderdaad vergeten te benadrukken: ook ik heb totaal geen last van de notch en zelfs het gebrek van de thuisknop vormt geen probleem, wat ik vooraf wel vreesde. Nu nog de antenneproblemen aangaande de iPhone Xs opgelost zien, ook al is dit een off-topic issue.

  13. @Cihan: verzinnen van een nieuw product, ik kijk er ook naar uit!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.